Digidexo.com

Å bli en eggdonor etter fylte 33

Å bli en eggdonor etter fylte 33

Introduksjon

Mange kvinner over en alder av 33 uttrykker et ønske om å donere eggene sine, enten for å hjelpe andre, eller rett og slett for penger involvert. Uavhengig av deres motivasjon, er det et mangfold av grunner til at de ikke er i stand til å gjøre det. Dette kan rokke ved potensiell donor, men med utbetalingsbeløpet for et egg å være så høy, fruktbarhetsklinikker trenger for å maksimere sine resultater. Men hvis en kvinne ikke er interessert i erstatning, hun kan fremdeles være i stand til å donere sine egg til andre reasonn.

Age

En av de viktigste grunnene til kvinner over en alder av 33 er i stand til å donere sine egg har å gjøre med en alder av eggene. Før en kvinnelig baby er født hun allerede har millioner av ocytes (cellene som modnes i egg). Ved den tiden barnet er født, vil mange av disse ocytes avfall bort. Når barnet treffer puberteten, vil hun mest sannsynlig har rundt 300.000 ocytes, og hormoner som er nødvendige for å modne ocytes til levedyktige egg. Som kvinne aldre, vil eggene begynner å utarte til hun treffer overgangsalder, da det vil være svært liten sjanse for at eventuelle gjenværende eggene vil være levedyktig. Dette etterlater fertilitetsklinikker et veldig lite vindu mellom 20 og 30 for å trekke ut en levedyktig egg. Etter 33 sjansen for en kvinnes egg gjenlevende utpakkingen avtar så sterkt at det ikke er verdt invasjonen av kvinnen, og heller ikke kostnadene ved donasjon, for klinikken å fortsette.

Genetikk

En annen grunn til å ikke tillate eggdonasjon etter fylte 33 er genetikk. Som egg inne i deg alder og er utsatt for de mange giftstoffer som vi puster inn hver dag, er sjansene for den utpakkede egg forming til et barn med en genetisk lidelse økning. Dette skjer når det befruktede egget har problemer med å dele sine celler på riktig måte. Den vanligste aldersrelatert genetisk lidelse sett i disse tilfeller er Downs syndrom. Dette betyr ikke at alle barn er født av en kvinne som er eldre enn 33 vil ha Down syndrom. Det betyr bare at risikoen blir for høy for fertilitetsklinikk for å akseptere en donasjon fra en eldre kvinne.

Sykdom

Selv om nesten alle fertilitetsklinikker ikke vil tillate deg å donere egg til penger etter fylte 33, det er andre måter å donere egg uten å bli kompensert. En av de mest vanlige tider dette skjer er med kreftpasienter. Kjemoterapi kan føre til sterilitet for de pasientene som går gjennom prosessen. På grunn av dette, noen kvinner velger å ha sine egg hentet før kjemoterapi, bare i tilfelle ufruktbarhet resultater. Dette tillater dem å bruke sine egne egg for fertilitetsbehandling når de har gått inn i remisjon. Det har også vært tilfeller der en mor donerer eggene for sitt barn til å bruke senere i livet. Dette kan skje når barnet blir født med sykdommer som Turner syndrom, som kan bringe på menopause og infertilitet i tidlig alder.

Vitenskap

Selv om kvinner i USA kan for øyeblikket ikke donere eggene sine til vitenskap på grunn av strenge stamcelle lover, kvinner i Storbritannia kan. Den nye lovgivningen, ledet av Storbritannias Menneskelig Befruktning og Embryology Authority, tillater kvinner å donere eggene sine til vitenskap. I mange tilfeller kan de til og med bli kompensert for deres donasjon. Dette har forårsaket mye kontrovers på grunn av den nåværende stamcelledebatten, men er fortsatt et levedyktig alternativ for kvinner som lever i Storbritannia