Digidexo.com

Hva er årsakene til Grogginess i ettermiddag?

Hva er årsakene til Grogginess i ettermiddag?


Rundt 15:00, treffer ettermiddagen lavkonjunktur, og du føler deg som om du ikke kan gjøre det gjennom resten av dagen uten en lur. Du prøver å drikke litt koffein eller snack på noe med sukker, men ingenting ser ut til å få deg motivert. Den beste måten å unngå grogginess på ettermiddagen er å finne årsaken til din grogginess og løsninger som gir mer enn en rask løsning.

Selvpåført Årsaker

Ingen søvn eller ikke nok søvn kan være en viktig årsak til ettermiddag grogginess. Spise en stor lunsj kan gjøre at du føler du trenger en lur. For mye koffein eller sukker i løpet av dagen kan føre til at du krasjer ved sen ettermiddag, noe som gjør at du føler deg døsig og umotivert. Å være uorganisert også kan føre til grogginess. Hvis du ikke gjør en plan for dagen, kan du bli overveldet og tappe all din energi uten å få alle dine oppgaver oppnådd.

Naturlige årsaker

Ettermiddag grogginess kan være forårsaket av en svak nedgang i temperaturen som er en del av kroppens naturlige biorhythms. Denne temperaturfall forteller kroppen til å forberede for søvn. Det er også en økning i nivået av hormonet melatonin som produseres av kroppen, som gjør at du føler deg sliten.

Rettsmidler

Prøv å få minst åtte timer søvn hver natt. Hvis du er i en situasjon hvor du er i stand til å lur, ta en lur mellom 1 og 15:00 som er mindre enn en time lang. I stedet for bare å spise tre store måltider om dagen, prøver å spise mindre, mer hyppige måltider og snacks. Dette vil holde blodsukkeret og energi med jevne nivåer gjennom hele dagen. Hvis du er i stand til, kan du gå for en 10-minutters spasertur eller gjøre noen øvelser ved skrivebordet. Øvelsen vil heve din energi og blodsukkernivået. Hvis du fortsatt ikke kan synes å riste groggy følelse etter å ha prøvd alle disse rettsmidler, kan det være lurt å snakke med legen din for å se om det er en underliggende medisinsk problem.

Konsekvenser

Ettermiddag grogginess kan føre til at du tilfeldigvis sovner ved skrivebordet, noe som kan føre til å få sparken fra jobben din. Du kan også gjøre unødvendige feil som kan føre til alvorlige problemer for deg og din arbeidsgiver. Å være sliten på ettermiddagen kan gjøre deg humørsyk og irritabel, forårsaker du å miste besinnelsen raskere enn vanlig.