Digidexo.com

Hva Milk produkter inneholder rBGH?

Hva Milk produkter inneholder rBGH?


RBGH står for rekombinant bovint veksthormon, et kunstig fremstilt versjon av bovint somatotropin (BST) hormon, som fremmer vekst og cellereplikasjon. rBGH øker melkeproduksjonen i kuer ved å øke nivåene av insulin-lignende vekstfaktor (IGF-1) som sirkulerer i blodet. Alle melkeprodukter inneholder BST, fordi kyr produserer dette naturlig. rBGH imidlertid øker kuas sjansene for å utvikle mastitt, som må behandles med antibiotika.

USA Meieriprodukter

Alle melkeprodukter som ikke er organisk eller spesifikt identifisert som rBGH fritt kan inneholde denne syntetiske hormonet. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, melk, ost, yoghurt, iskrem og smør. Inntil nylig, faktisk, meieri distributører i visse stater, for eksempel Ohio, fikk ikke engang lov til å finne ut om deres produkter var rBGH-fri eller ikke. Nå, derimot, de fleste meieriselskaper identifisere sine rBGH-fri status.

Å finne ut hvilke selskaper i staten bruk rBGH, se på en katalog som Bærekraftig tabellens rBGH fritt meieri kart, som viser selskaper fra staten. Eller gå til Organic Consumers Association nettsted for en liste over selskaper som er helt eller delvis rBGH fritt.

Internasjonale Meieriprodukter

EU forbyr bruk av kunstige hormoner i mat. Canada har vist bekymring for den økte tilfeller av jurbetennelse hos kyr og har forbudt rBGH. Kenya, Australia, New Zealand og Japan har også forbudt bruk av rBGH. Derfor meieriprodukter i disse områdene er rBGH fritt.

Bekymringer

Mennesker også produsere BST hormon og IGF-1. Noen organisasjoner har vist bekymring for at de kunstige former av disse hormonene kan øke IGF-1 nivåer, muligens øke utviklingen av svulster, eller utsette folk for antibiotikaresistente bakterier.

FDA rapportert i 1980 og 1990 at forbruket av mennesker av rBGH var trygg og senere godkjent bruken. Etterpå, flere organisasjoner, inkludert Health Canada (den kanadiske FDA) fordømte FDA godkjennelse, sier deres vurdering var ikke omfattende nok. Likevel, National Institutes of Health, blant andre, har fastslått at rBGH er trygt for konsum.