Digidexo.com

Ting som hjelper folk slutte å røyke

Ting som hjelper folk slutte å røyke


Selv om mange røykere forstår sigaretter er å sette dem i en større risiko for å utvikle kreft og andre helseproblemer, er det fortsatt vanskelig å bryte vanen og sluttet. Heldigvis er det mange ting som kan gjøre prosessen med å slutte å røyke enklere og øke sjansene for å slutte å røyke en gang for alle.

Nikotin Patch

Nikotinplaster er et populært valg for folk som prøver å slutte å røyke. Det er lett å bruke, krever bare lappen plasseres et eller annet sted på kroppen og erstattet hver 24 timer. En jevn dose av nikotin er sluppet ut i blodet, noe som bidrar til å kontrollere cravings. En fordel med å bruke nikotinplaster er at det er tilgjengelig over-the-counter og krever ikke en resept. En enda bedre nytte av plasteret er dens evne til å frigi en liten dose av nikotin i blodet før en craving skjer, i motsetning til enkelte andre produkter som vanligvis brukes bare etter at du er allerede ute en sigarett.

Nikotin Gum og Lozenges

Nikotin tyggegummi og pastiller slippe en liten mengde nikotin når den brukes, noe som er absorbert inn i kroppen gjennom munnen. En fordel ved å bruke disse produkter sammenlignet med andre nikotin erstatningsprodukter er muligheten til å ha kontroll over når nikotinet blir frigjort. Du kan velge å kun bruke produktet når du opplever et sug i stedet for alltid å ha stoffet i kroppen din til enhver tid. Nikotin tyggis og pastiller er også begge tilgjengelig uten resept.

Nikotin inhalator

Nikotin inhalator ligner tyggegummi og pastiller fordi du har full kontroll over når man skal levere nikotin, men det er ikke tilgjengelig over-the-counter og er bare tilgjengelig med en resept. Selv om mange mennesker kan feilaktig tror at inhalatoren kan anvendes til å inhalere nikotin, ligner faktisk røyke en sigarett, nikotindamp fra inhalatoren i ikke ment å bli inhalert i lungene. I stedet er det ment å bli absorbert gjennom slimhinnen i munnen. Men en fordel med å bruke inhalatoren er at det krever en hånd-munn-tilkobling, noe som kan hjelpe med cravings.

Medisiner

Den medisiner Bupropion SR (også kalt Zyban) og Vareniklin (også kalt Chantix) også kan være nyttig som hjelpemidler for å slutte å røyke. Både medisiner er piller som må tas daglig, og begge er bare tilgjengelig med en resept. Selv om disse medikamentene kan være svært effektive, de er ikke uten risiko. Både Bupropion SR og Varenicline bære en svart boks advarsel fra FDA fordi de har blitt forbundet med alvorlige psykiske helseproblemer, så forsiktig forskning og hensynet til at saken bør gis før de bestemmer seg for å bruke disse medikamentene.

Andre metoder

Selv om disse metodene ikke har vist seg å fungere i vitenskapelige studier, er det mange anekdotiske påstander om at andre metoder kan hjelpe folk slutte å røyke. Hypnose, akupunktur, akupressur eller laser terapi kan hjelpe folk å styre sin trang til å røyke. I tillegg til noen andre metoder som har vist seg å øke sannsynligheten for suksess på å slutte inkluderer å ha en sterk støtte system av venner, familie og til og med profesjonell hjelp som vil hjelpe deg med å slutte prosessen.