Digidexo.com

Gode ​​dietter for idrettsutøvere

Gode ​​dietter for idrettsutøvere


Optimal ernæring er avgjørende for topp ytelse. For alle idrettsutøvere og aktive enkeltpersoner, kan betydningen av riktig kosthold ikke understrekes nok. Ernæringsmessige mangler kan føre til mangel på energi og til og med skade. En idrettsutøver kosthold vil variere avhengig av sport og fase av trening, blant annet. Å spise riktig mat er viktig for idrettsutøvere som mål å øke kondisjon eller styrke, etablere optimale nerve-muskel reflekser og nå sine mål vekt og fettprosent. Uansett aktivitet, vil enhver vellykket idrettsutøver fortelle deg det samme: et godt kosthold går hånd i hånd med et godt treningsprogram.

Karbohydrater

Evnen til å opprettholde langvarig, kraftig mosjon er direkte relatert til kroppens nivå av muskel glykogen. Under utøvelsen av dette glykogen omdannes til glukose, som i sin tur kan brukes som energi. Som intensiteten øker, karbohydrat utnyttingen øker. Karbohydrater kommer i to former, komplekse og enkle. Komplekse karbohydrater har en langsommere og mer vedvarende energikilde. Dette er en idrettsutøver viktigste energikilde. Disse finnes i grovt brød, frokostblandinger, pasta, brun ris, havre, bygg, poteter, bønner og rotgrønnsaker. Enkle karbohydrater, også kjent som sukker, finnes i de fleste frukter og grønnsaker. Raffinert sukker eller enkle karbohydrater bør unngås der det er mulig. Disse finnes i kjeks, kaker og bakverk, sjokolade, honning og syltetøy, gelé, brunt og hvitt sukker, tilberedte matvarer og sauser, brus, søtsaker og snackbarer.

Proteiner

Kroppen bruker proteiner for å reparere muskler og bindevev; de er også avgjørende for utvinning og hypertrofi (økt muskelstørrelse.) kan imidlertid overflødig protein frata utøveren av en mer effektiv energikilde, og av denne grunn utholdenhetsutøvere inntar færre kalorier fra proteiner enn styrke og makt idrettsutøvere. Utholdenhetsutøvere er anbefalt å spise et halvt gram protein per dag for hver kilo kroppsvekt, mens en utøver som ønsker å bygge muskler og styrke må forbruke på øst 1 gram protein per kilo kroppsvekt. Protein av høy kvalitet er funnet i egg, fisk, kylling og kalkun, magert rødt kjøtt, meieriprodukter og bønner.

Fett

Fett gir også kroppen med energi. Hvis hendelsen varer mer enn en time, vil kroppen ha brukt sine glykogenlagrene og vil stole tungt på sine fettreserver. Når det er sagt, å ha en diett for rik på fett, særlig mettet fett og transfett finnes oftest i bearbeidet mat, vil føre til en uønsket økning i vekt og fettprosent. Essensielle fettsyrer finnes i fet fisk, nøtter og frø.

Vann

Vann er den viktigste næringsstoffet. Kroppen kan ikke fungere optimalt uten vann; bor hydrert er alltid i forkant av enhver vellykket idrettsutøver regime. For utholdenhet hendelser, er det viktig å drikke vann med jevne mellomrom for å erstatte tapt væske. En diett med høyt proteininnhold krever mer vann for å eliminere overskudd av nitrogen gjennom urinen.