Digidexo.com

Afrikanske meditasjonsteknikker

Afrikanske meditasjonsteknikker


Afrikanske meditasjonsteknikker stammer fra en rekke kilder, inkludert de innfødte trossystemer av stammene og land i Afrika, og trossystemer formulert i andre nasjoner som India og Asia og introdusert til Afrika. Afrikanske meditasjonsteknikker er fokusert på oppnåelse av guddommelighet og sann selfhood gjennom en aktiv, fokusert og bestemt forbindelse med de guddommelige krefter som eksisterer både på innsiden og utsiden av selvet.

Den Ausar Auset Society

Den Ausar Auset Society er et religiøst system basert på religiøse overbevisninger av kulturene i oldtidens Etiopia, Egypt, Palestina og India. Ifølge artikkelen "Om Ausar Auset Society" på uaia.org, tilhengere av trossystemet praksis yoga, meditasjon, astrologi, vegetarianisme, spådomskunst, filosofi og en rekke andre rutiner utformet for å utvikle et godt avrundet, historisk sentrert og åndelig målrettet selv. Artikkelen hevder at det er en "guddommelig intelligens [at] er alltid tilstede og aktivt bestiller hendelsene i våre liv", og at for å få tilgang til denne "guddommelige intelligens" tilbedere må forberede deres sinn og kropp gjennom ritualer og meditasjon. Ausar Auset meditasjon er systemisk lik andre typer meditasjon. Du må finne en rolig, behagelig og trygt miljø der du kan enten sitte eller ligge ned og fortsatt tankene dine. Du kan forbedre ritualet ved å tenne røkelse eller spille tribal eller tromme-basert musikk som fremkaller ånden av ulike afrikanske kulturer. Mens meditere, fokuserer oppmerksomheten først på stilling tankene dine og la dine tanker til å passere gjennom bevisstheten uten dom eller kritikk. Til slutt, når du har nådd en plass internt stillhet og fred, vil du finne deg selv i stand til å integrere erfaringene formelt lært inn i meditativ trance.

Kemetic Meditasjon

Kemetic ritualer er basert på troen på systemet populært forbundet med de kulturene i oldtidens Egypt. Primært basert på teksten nå kjent som den egyptiske Book of the Dead, fokuserer Kemetic meditasjon på påberope foreninger og myndighet guder Ausar (Osiris) og Auset (Isis). Guder og gudinner i den egyptiske gudeverden har flere overlappende aspekter; det er viktig, før praktisere noen form for Kemetic ritual, for å bli kjent med inkarnasjoner og sammenslutninger av de forskjellige guder og gudinner. Artikkelen "Kemetic Mysticism: Daglig Shems Program" på Kemetic Yoga Association hjemmeside antyder at du først blir kjent med de åndelige tekster og læresetninger som danner kjernen i Kemetic ritual, og deretter begynne meditasjon med Kemetic yoga, en serie av stillinger som påkalle den åndelige reisen av livet, døden og transcendens tilskrevet guden Osiris og gudinnen Isis. Artikkelen beskriver ordet "Shems" som et begrep som brukes i det gamle Egypt for å beskrive en tilhenger av en åndelig vei. Etter å ha utført dette ritualet, bør du føle deg energi men rolig og klar til å begynne din meditasjon. Du kan enten velge å meditere på et aspekt av det guddommelige som du ønsker å manifestere i livet ditt, eller du kan lese en rekke sanger som priser de erfaringer og visdom av guder og gudinner.

Andre teknikker

Hvis strengt man følger en kodifisert trossystem er noe du ikke er komfortabel med, men du likevel ønsker å bruke afrikanske meditasjonsteknikker, vurdere å opprette ditt eget ritual. Som de fleste åndelig praksis, er afrikansk meditasjon åpent for tolkning, og spesielt til skaperverket. En av de mektigste kreftene som kan koble oss til en følelse av helhet og guddommelighet er lov åndelig skapelse. Husk å hedre deg selv og det guddommelige ved å være respektfull og ærlig under meditative ritual. Ta deg tid til ivrig studere tekster og informasjon tilgjengelig på trossystemene i antikkens Afrika, og integrere de praksiser som synes å appellerer til deg mest.