Digidexo.com

Ernæring for diabetes og kreft

Ernæring for diabetes og kreft


Kosthold kan gjøre en forskjell i livskvalitet for personer med diabetes og kreft. Ifølge American Diabetes Association 23,6 millioner mennesker har diabetes, og American Cancer Society hevder at omtrent 35 prosent av alle krefttilfeller er kosthold relatert. Denne statistikken kan være veldig inspirerende for deg å begynne å forbedre din nåværende dietter.

Mål for kreft og diabetiker dietter

Selv om begge dietter bør være sunn og inkluderer stort sett ferske matvarer, er det noen forskjeller i mål for hver diett. Kreft diett primære mål er å skape et sunt immunsystem, og bygge kroppen styrke med sunn mat i forberedelse til mulig behandling. Hovedmålet for diabetikere er å holde blodsukkeret regulert i løpet av dagen, og et sunt kosthold kan være instrumental i å nå dette målet.

Protein valg

Protein er viktig for alle dietter for å holde våre kropper fungerer på optimalt nivå. Du kan velge fettfattig kjøtt, skinn kylling, kalkunbryst og fisk, som er høy i omega 3-fettsyrer. De beste metodene for matlaging er broiling, baking og grilling. Prøv vegetariske proteiner som linser, svarte bønner, pinto bønner og hvite bønner. De hjelper opprettholde sunne blodsukkernivået, lavt kolesterol, og er fylt med vitaminer og mineraler. Bønner er også billig, og du kan lage mat fremover for fremtidige måltider.

Karbohydrater

Karbohydrater er viktig for mennesker med kreft eller diabetes. Hele korn brød, pasta og brun ris er noen sunne forslag. For variasjon kan du prøve couscous, quinoa, hirse og bygg. Disse kornene er fulle av vitaminer, legge allsidighet og er billig. Hvis du er diabetiker må du begrense karbohydratinntaket. Hvorfor ikke gjøre fullkorn pasta med tomatsaus, sorte oliven og sopp til middag med en spinat salat med sesamfrø?

Meieri Selections

Meieriprodukter gir oss med kalsium, magnesium og vitamin D alt avgjørende for god helse. Velg ikke-fett og lav-fett meieriprodukter. Fettfri yoghurt krydret med hvitløk, karri og pepper gjør en stor dip for rå grønnsaker, som gir en lav carb og lite fett snack. Non-fett cottage cheese med honningmelon gjør en næringsrik og deilig lunsj. Hvis du er en melk drikker bryteren til ikke-fett variasjon. Disse forslagene arbeide for diabetes og kreft ernæring.

Frukt og grønnsaker

Mange næringsrik low carb grønnsaker er tilgjengelig som inneholder mange vitaminer, mineraler og antioksidanter for å styrke immunforsvaret. Noen av disse grønnsaker er spinat, brokkoli, selleri, kål, løk, persille og blomkål. Det er mange lite sukker frukt som alle bær, honningmelon, fersken og epler. Andre næringsrik frukt er bananer, mango, kirsebær, vannmelon, men er høy i sukker og diabetikere bør begrense sitt inntak.

Et ord om forebygging

Spise en sunn diett som er rik på plante mat, kan hele korn karbohydrater sammen med lite fett meieri og protein valgene hjelpe til fortsatt god helse. Livsstil og stress management spiller også en rolle i denne ligningen. De med en arvelighet av diabetes og kreft kan bygge opp deres immunsystem med god ernæring.