Digidexo.com

Hva kan hjelpe en overaktiv blære?

En av de vanskeligste forhold for en voksen person å ha er en overaktiv blære. En overaktiv blære kan føre til slike problemer som hyppig vannlating, lekker og selv pinlige ulykker. Dette er ikke et botemiddel tilstand. Heldigvis er det mange forskjellige måter å behandle en overaktiv blære.

Mat

En av de viktigste årsakene til en overaktiv blære er kosthold. HDIS rapporterer at enhver drink med alkohol i det kan føre til et presserende behov for å urinere. Kullsyreholdige drikker, melk og melkeprodukter, sitrus juice og frukt, høy krydret mat, tomater og tomatbaserte produkter, sukker, honning, sirup, kunstige søtningsmidler, koffein og sjokolade alle føre til hyppig vannlating. Legemidler som Anacin, excedrin, Vanquish, Midol, darvon, Coryban D, Dristan, Sinarest, No Doz, Vivarin og Dexatrin kan også føre til en overaktiv blære. HDIS tyder på at vann hjelper fortynne urinen slik at den ikke er så konsentrert. Eple, kirsebær, tranebær og druejuice også bidra til å forhindre hyppig vannlating.

Medisinske behandlinger

Det er mange medisinske behandlinger for en overaktiv blære. The Mayo Clinic har en lang liste over legemidler som som behandler overaktiv blærer. De omfatter Detrol LA, Ditropan XL, Enablex, Sanctura, og Vesicare. De sier at alle disse stoffene "arbeid omtrent det samme i behandling av overaktiv blære, og generelt mennesker tåler alle av dem godt." Den viktigste bivirkningen, sier de, er tørr munn, "men antikolinergika kan også føre til forstoppelse, tåkesyn og økt hjerteslag. "De rapporterer også at noen kvinner som gjennomgår overgangsalderen lider av hyppig vannlating på grunn av mangel på østrogen, og er behandlet med østrogen kosttilskudd.

Øvelser

Bekkenbunnstrening er nyttig for å hindre en overaktiv blære. De styrker musklene i bekkenet som er ansvarlig for å holde tilbake urinering. Ligg flatt på ryggen. Pust dypt inn, strekke bekkenet i luften og hold. Dette kan være noe smertefullt, så bare hold den så lenge du føler deg komfortabel. Med bekkenet i luften, bøy bekken musklene og hold. Igjen, bare holde så lenge du føler deg komfortabel. Slipp til gulvet og puste dypt. Når du er klar til å løfte igjen, gjenta. Dette bør gjøres 10 til 20 ganger om dagen, men ikke mer enn 20.