Digidexo.com

Symptomer på lavt blodtrykk

Symptomer på lavt blodtrykk


Lavt blodtrykk (hypotensjon) oppstår når hjertet ikke behøver å utøve mye arbeid i å skyve blod gjennom blodårene. Årsaker til hypotensjon kan omfatte en alvorlig allergisk reaksjon, høy eller lav kroppstemperatur, graviditet, en reaksjon på narkotika eller alkohol, en alvorlig infeksjon i blodet eller en hjertemuskelsykdommer som resulterer i hjertesvikt. I tillegg til alvorlige årsaker, kan lavt blodtrykk være forårsaket av noen, slik som en eldre person, som står opp for raskt. På den annen side, noen mennesker bare har kronisk lavt blodtrykk uten symptomer, og det er ikke ansett som et alvorlig problem.

Identifikasjon

Ifølge nettstedet Medical News Today, er en blodtrykksmåling av 90/60 mmHg (milligram kvikksølv) eller lavere anses å være hypotensjon. Imidlertid, mens høyt blodtrykk er definert mer ved numrene på en blodtrykksmåling og vanskeligere å oppdage, lavt trykk er stort sett gjenkjent av tegn og symptomer.

Svimmelhet og Besvimelse

Svimmelhet er en av de mest vanlige symptomer på hypotensjon. Symptomer på svimmelhet inkluderer følelser av ustøhet og fysisk ubalanse. Når svimmelhet, er det viktig å være rolig og be om hjelp.
Besvimelse, en annen vanlig symptom på lavt blodtrykk, innebærer faller til bakken. Når dette skjer, bør pasientens hode være nivået til hjertet, slik at blodet kan strømme til hjernen.

Svimmelhet

Svimmelhet, en annen vanlig symptom på hypotensjon, er en flytende følelse som om du kommer til å besvime. Personer med svimmelhet føler at rommet de sitter eller står i er i bevegelse. Det er vanligvis på grunn av en kort mangel på oksygen går til hjernen på grunn av et fall i blodtrykket.

Tunnel Vision og kortpustethet

Tunnel visjon er et begrep som beskriver et tap av sidesynet, og vil fortsatt ha sentrale visjon. Når noen har tunnelsyn, de eneste stedene som kan ses er fra innen en sirkulær felt, som om å se alt gjennom en tunnel. Med andre ord, ser en person bare de objektene som er foran henne og ikke rundt henne.
Et annet typisk symptom på hypotensjon er tung pust eller kortpustethet (dyspné). Igjen, dette problemet er forårsaket av ikke nok blod strømmer til hjernen. Brystsmerter kan også følge kortpustethet.

Advarsel

Mange tror lavt blodtrykk er ikke så farlig som høyt blodtrykk. Imidlertid kan hypotensjon faktisk være like livstruende fordi en blodtrykksmåling som er ekstremt lavt kan bety hjernen ikke klarer å få nok blod. Lavt blodtrykk kan også være årsaken til en mer alvorlig underliggende problem.