Digidexo.com

Hvilke kjemikalier som i solkrem?

Solkremer er mye anbefales når du er i solen for å beskytte mot kreft og andre hud skader. Men det er nå bevis som tyder på at kjemikalier i solkrem kan gjøre mer skade på kroppen enn solen selv. Det er også holdepunkter for disse kjemikaliene blir lagret i kroppen din og kan ha langtidseffekter som øker kreftrater. Det er også forslag om at disse kjemikaliene går inn vannsystemer, inkludert havet, og forårsaker en blekende effekt på korallrev, og dermed forårsaker dem til å dø.

Cinnamates

Cinnamates funnet i solkrem inkluderer: octylmethoxycinnamat, cinoxat, octocrylene og etylheksyl p-metoksycinnamat. Denne gruppe av kjemikalier absorberer ultrafiolette stråler.

Salisylater

Oktylsalicylat, etylheksyl salicylate og homosalate er alle salisylater funnet i solkrem. FDA bruker homosalate å måle Sun Protection Factor (SPF).

Padimate O

Padimate O er en organisk forbindelse som absorberer ultrafiolette stråler. Kjemikaliet ble opprinnelig utbredt, men på grunn av forbrukerens allergiske reaksjoner og dens evne til å sette flekker på klær, er det blitt mindre populær.

Octocrylene

Octocrylene er i stand til å bli brukt i gelform i solkremer til å absorbere ultrafiolette stråler. Denne kjemiske må kombineres med andre for å være effektive.

Ensulizole

Denne kjemisk stoff som finnes i solkremer ikke blokkere alle ultrafiolette stråler og er vannløselige.

Avobenzone

Dette stoffet absorberes gjennom huden lett og dens effektivitet varer i omtrent en time.