Digidexo.com

Doxycycline Seksuelle bivirkninger

Doxycycline er et antibiotikum som brukes til behandling av bakterielle infeksjoner, inkludert urinveisinfeksjoner, periodontis, akne, kviser, noen luftveisspor infeksjoner, gonoré, syfilis og klamydia. Du bør ikke ta doksycyklin hvis du er gravid, har astma eller er allergisk mot sulfater. Det er noen bivirkninger som kan oppstå mens du tar denne medisinen, inkludert noen relatert til seksuell aktivitet.

Rektal eller genital sår

Doksycyklin kan forårsake sårhet eller hevelse i underlivet eller endetarms områder. Dette er en av de mindre alvorlige mulige bivirkninger av medisinen.

Utflod eller kløe

Utflod eller kløe kan oppstå mens du tar Doxycycline som mulige bivirkninger av medisinen. Disse kan være belastende, men er ikke alvorlig.

Prevensjon

Mens du tar denne medisinen, kan p-piller ikke være så effektiv. Dette er et vanlig problem når man tar alle typer av antibiotika. Andre metoder for prevensjon anbefales.

Vaginal gjær infeksjon

Bruk av doxycycline, som med mange antibiotika, kan resultere i en økning av soppinfeksjoner. Derfor kan det ta denne medisin for en lang tidsperiode resultere i en vaginal gjær (sopp) infeksjon.

Advarsel

Fortell legen din dersom du er allergisk mot denne medisinen, hvis du har nyre-eller leverproblemer, eller hvis du er gravid eller ammende.