Digidexo.com

Metoder for smertelindring brukt ved fødselen

Om en kvinne ønsker en naturlig, stoff-fri fødsel eller er åpen for å bruke medisiner, mange alternativer bidra til å gi smertelindring å få en kvinne gjennom arbeid.

Doulas

Doulas er fødsels fagfolk som hjelper lindre smerte gjennom massasje terapi, trykkpunkter, og mottrykk. De vurderer en kvinnes smerte og deretter bruke riktig teknikk for å lindre den.

Drug-Free Relief

Bradley metoden og Lamaze er metoder for smertelindring som ikke krever narkotika. Begge krever kvinnen og hennes fødsel partner for å lære om pust, mental avspenning eller endring av posisjoner.

Anestetika

Den mest populære er den anestetiske epidural, som administreres gjennom et lite kateter settes inn i ryggraden. Det numbs nervene og lindrer smerter i nedre halvdel av kroppen. De fleste leger krever at kvinnen skal være minst 3 cm dilatert før hun kan få en epidural.

Analgetika

Demerol er den vanligste smertestillende som brukes under fødsel. Det administreres gjennom en IV eller leveres gjennom et skudd, vanligvis i baken. Noen kvinner opplever at Demerol hjelper dem å slappe av; andre synes det gjør dem søvnig og kvalm.

Emergency Fødte

Narkose er noen ganger brukt i krise fødsler. Denne metoden setter kvinnen i en dyp søvn, og hun føler ingen smerte under operasjonen. Narkose er reservert for alvorlige tilfeller fordi den bærer mer risiko enn andre former for smertelindring.