Digidexo.com

Hvordan kan jeg redusere hevelsen i ankelen min Do?

Hevelse i ankler er en tilstand som kan påvirke noen på ethvert stadium av livet. Perifert ødem, som er en unormal opphopning av væske, kan føre til anklene å hovne opp i folk som står eller sitter for lengre perioder av gangen. Noen kvinner opplever hovne ankler under menstruasjonen, og hevelse i ankler kan tyde på svangerskapsforgiftning hos gravide kvinner. Anklene kan svelle som et svar til fedme, skader, traumer og eksponering for visse medisiner.

Identifikasjon

Identifiser situasjonen som forårsaker anklene til å hovne opp. Dersom hevelsen skyldes en utenfor stimulans for eksempel en foreskrevet antidepressiva eller blodtrykks medisiner, ta kontakt med legen din for å muligens justere resept. Hvis årsaken til svelling i ankler er på grunn av en skade eller traume, slik som en forstuing eller trekkes muskel, tett se status for svellingen som det kan indikere en mer alvorlig skade som kan kreve faglig medisinsk behandling.

Behandling

Så snart som mulig etter at du oppdager hevelse i anklene, prøv å sitte eller hvile med ankelen hevet over ditt hjerte. I tilfelle en skade, for eksempel en forstuing, bruke varme eller kalde omslag til ankelen i 20 minutter annenhver time kan bidra til å redusere hevelse og lindre smerte på grunn av betennelse. I noen tilfeller hvor problemet er væskeretensjon, senke saltinntaket kan bidra til å redusere hevelse i anklene. Analgetika som paracetamol kan bidra til å lindre smerter forbundet med skader på ankelen og anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan bidra til å redusere hevelse assosiert med betennelse.

Professional Care

Hvis du opplever brystsmerter eller kortpustethet i tillegg til plutselig hevelse i ankler, kontakt legevakt umiddelbart, da dette kan indikere et hjerteinfarkt. Ankel hevelse ledsaget av en plutselig nedgang i urin eller feber er grunn til bekymring, og bør rapporteres til din helse-omsorg leverandøren så snart som mulig. Gravide kvinner som opplever mer enn mild ankelen hevelse bør også rådføre seg med lege. Hvis hjemmepleie metoder ikke klarer å redusere hevelse i anklene, eller hvis hevelsen blir verre, bør du kontakte legen din.