Digidexo.com

Hva kan forårsake en plutselig økning i High Blood Sugar & Apati?

Hva kan forårsake en plutselig økning i High Blood Sugar & Apati?


Hyperglykemi, en plutselig økning i høyt blodsukker, typisk oppstår som en komplikasjon av diabetes. Hyperglykemi krever rask behandling for å unngå alvorlige komplikasjoner som diabetisk koma eller død.

Betraktninger

Hyperglykemi kan forekomme som følge av overspising, inaktivitet, manglende doser av insulin, sykdom eller stress. Ketoacidose, en komplikasjon av hyperglykemi, kan forekomme som et resultat av ikke å spise nok mat.

Funksjoner

Hyperglykemi fører ofte symptomer som ekstrem tørste og hyppig behov for å urinere. Hvis tilstanden utvikler seg i ketoacidose, kan symptomer som slapphet, rødming, pustevansker, kvalme, oppkast, tørr munn og fruktig luktende ånde oppstår.

Time Frame

Hyperglykemi bør behandles så raskt som mulig, særlig når blodglukosenivået er større enn 240 mg / dl.

Behandling

Ifølge American Diabetes Association, bør trening unngås når blodsukkernivået er høyere enn 240 mg / dl, fordi trening kan øke blodsukkeret enda mer. Hyperglykemi oftest krever behandling med insulin. Men hvis symptomer på ketoacidose er til stede, søke akutt medisinsk hjelp så snart som mulig.

Advarsel

Ubehandlet hyperglykemi eller ketoacidose kan føre til apati og muligens enda koma. Tidlig behandling er nødvendig for å gå tilbake til vanlig bevissthet.