Digidexo.com

Er Alzheimers sykdom Fatal?

Alzheimers sykdom er en tilstand som forstyrrer en persons evne til å tenke, snakke og samhandle med andre. Du kan legge merke til en kjær blir mer og mer glemsom, ikke å huske hvor hun plassert vanlige gjenstander eller å sette dem i uvanlige steder. Hvis du har et familiemedlem som utvikler disse symptomene, og er stadig ute av stand til å forholde seg med deg og andre, ta henne med til en lege for å bli vurdert.

Definisjon

Alzheimers er en hjerne lidelse oppkalt etter den tyske legen som først oppdaget den i 1906, Dr. Alois Alzheimer. Siden da, har leger og forskere lært det faller inn i klassen av demenslidelser som forstyrrer tenkning og hukommelse. Denne sykdommen også griper inn i en pasients evne til å arbeide, ha et sosialt liv og samhandle med andre. Ifølge Alzheimers Association, er Alzheimers sykdom ansvarlig for 50 til 70 prosent av diagnostiserte tilfeller av demens, og er ikke en normal del av aldring.

Progresjon

Når noen er diagnostisert med Alzheimers sykdom, vil han aldri "bli bedre." Denne sykdommen er progressiv i naturen. En tidlig symptom er glemsel alvorlig nok til å forstyrre hans evne til å fungere i hverdagen. Hans evne til å nyte sine favoritt hobbyer vil også bli negativt påvirket. Han vil også oppleve forvirring, forlegge gjenstander, gå seg vill på steder som tidligere var kjent og langsomt mister sin evne til å snakke og skrive.

Effekter

Alzheimers virker ved å ødelegge hjerneceller, noe som påvirker en persons evne til å tenke og samhandle med andre. Hun kan utvikle atferd som forstyrrer hennes forhold til familie og venner, og bli i stand til å fullføre grunnleggende aktiviteter.
Når Dr. Alzheimer først møtte denne sykdommen, utførte han en obduksjon på en kvinne som hadde blitt brakt til ham av hennes familie. Han fant at cortex av kvinnens hjerne hadde krympet, sammen med det ytre laget av hjernen som kontrollerte minne, tale, dømmekraft og tenkning. Da han så på henne hjernen under et mikroskop, bemerket han fettavleiringer, unormale innskudd i og rundt cellene, og døde og døende hjerneceller.
I forbindelse med å ødelegge hjerneceller, svekker Alzheimers sykdom sine ofre noe som gjør dem mer utsatt for sykdom som vil drepe dem.

Død

På grunn av den progressive destruering av hjerneceller, er Alzheimers sykdom dødelig. Den gjennomsnittlige lengden av tid fra diagnose til død er åtte til 10 år. Alzheimers Association sier at sykdommen er den syvende største årsaken til død i USA. Det finnes ingen kur for Alzheimers og ingen behandling for å stoppe sin progresjon. Men legen kan foreskrive medisiner som kan redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Future Toll

Ifølge National Institute on Aging, 2400000-4500000 mennesker har Alzheimers, og at antallet er forventet å stige. Antall personer 65 år og eldre vil dobles fra 36 millioner i 2003 til 72.000.000 i 2030. Antallet personer med AD dobles for hver fem-års intervall etter fylte 65. Som USAs befolkning aldre, er Alzheimers sykdom forventes å føre til ytterligere følelsesmessige og fysiske utfordringer for Alzheimers pasienter, pleiere og pårørende. Denne sykdommen vil skape en større og større økonomisk belastning for samfunnet i de kommende årene, ifølge National Institute on Aging.