Digidexo.com

UTI blære infeksjon

UTI blære infeksjon


En urinveisinfeksjon er kolonisering av urinveiene av vanlige bakterier som E. coli og staph. Selv om begrepet blære infeksjon blir ofte brukt for å beskrive en urinveisinfeksjon (UVI), den beskriver mer korrekt en betennelse i urinblæren. Symptomene på disse infeksjonene er smertefullt og upraktisk, men de kan kureres gjennom en rekke hjem rettsmidler eller antibiotika.

Urin system

Urinveiene består av nyrer og urinlederne, samt blæren og urinrøret. Sammen utgjør disse strukturene arbeide for å fjerne avfall fra blodet og kroppen din. Prosessen begynner i nyrene, hvor blodet passerer gjennom en forseggjort filtreringssystem. Blod, protein og næringssalter er tillatt å passere gjennom, mens urea, overskytende vann og andre avfallsprodukter fjernes. Disse avfallsprodukter kombineres for å gjøre urinen, som trekkes fra nyrene via urinlederne, små rør som kontinuerlig kontrakt og restrict.The urinlederne tar urin til urinblæren, som lagrer urinen til den er full. Frigir blæren deretter urin i urinrøret, som tar urinen fra kroppen.

Cystitt

Cystitt, et annet ord for en blæreinfeksjon, skjer når bakterier infiserer urinrør og reiser opp til blæren. Bakteriene fester seg til urin fôr, irriterende blæren og andre strukturen i urinveiene. Ofte er det første tegn på blærekatarr en hyppig trang til å urinere, selv midt på natten. Du kan også ha en hard tid å få noen urin til å annullere, selv om du føler at du må gå. Urin som kommer ut kan være mørkt eller overskyet. Noen ganger blodig urin er forårsaket av blærekatarr.

Diagnose

Selv om de som opplever kroniske urinveisinfeksjoner kan ofte selv diagnose basert på sine symptomer, er det tryggere å ha helsepersonell diagnostisere deg. Han kan gjøre det gjennom en enkel urinprøve. Han vil be deg om å avgi urinprøve og analysere innholdet for bakterier. Pass på å vaske hendene og kjønnsorganer grundig før du gir utvalget slik at bakterier som kan være på huden din ikke plett urin test.

Antibiotika

De fleste helsepersonell vil foreslå reseptbelagte antibiotika for å kurere blære infeksjoner. Det er en rekke merker av antibiotika, fra Ampicillin til Ciproflox til Bactrim. Hver har sin egen bivirkninger og interaksjons advarsler, så sørg for å avsløre alle hatt kontakt tilstander eller legemidler du allerede tar til helsepersonell. Dette vil hjelpe ham til å velge den beste resepten for deg. Ta alltid med resept som anvist og fram til slutten av resepten. Dette vil hindre blæren infeksjon fra tilbakevendende.

Hjem Rettsmidler

Avhengig av din helsevesenet plan, kan reseptbelagte antibiotika være dyrt. De kan også føre til andre forhold, for eksempel vaginitt. Dette er grunnen til at mange velger å behandle sine urin og blære infeksjoner med hjem rettsmidler. Likevel bør du huske at hjemme rettsmidler ikke kurere urinveisinfeksjoner. De bare behandle symptomer på urinveisinfeksjoner, mens immunsystemet dreper av bakterier. Enten du velger over-the-counter medisiner som Uristat eller prøve tranebærjuice terapi, dersom symptomene dine ikke er borte i løpet av noen dager skal du se helsepersonell for videre diagnostisering.