Digidexo.com

Bone Marrow Disease

Benmarg er plassert inne mange av ben, slik som lår og hoftebein. Det er svampaktig vev som inneholder stamceller. Disse stamceller utvikle seg blodplater, hvite blodceller og lese. Blodplater hjelpe blodpropp. De hvite blodceller (WBC) bekjempe infeksjoner og de røde blodceller (RBC) bære oksygen gjennom kroppen. Med beinmargssykdommer det er problemer med stamceller eller måten de utvikler. Årsaken til beinmargssykdommer kan inkludere miljøfaktorer og genetikk.

Symptomer

Benmargs sykdom symptomer varierer avhengig av spesifikk sykdom. Med Non-Hodgkins lymfom symptomer kan inkludere uforklarlig vekttap, hovne lymfeknuter i lysken, armhulene eller halsen, feber og hoste. Sigdcelleanemi symptomer er svimmelhet, brystsmerter, hodepine, kulde i hender og føtter, og kortpustethet. Med leukemi, kan symptomer inkluderer tretthet, smerter i rygg, ben og armer, og forlenge blødning i mindre kutt og blek hud.

Celler

Leukemi kan begynne med en unormal celle som stadig kloner seg selv. Dermed blir unormale celler fortrenge de normale cellene, og ikke bekjempe infeksjoner. Også, de unormale celler hemme produksjonen av blodplater og RBC. Aplastisk anemi kan være forårsaket av kjemikalier som stråling og benzen. RBC er tapt på grunn av skade på benmargen (på grunn av kjemikalier) eller en defekt i stamcelle som produserer RBC.

Lidelser

En gruppe av tilstander, kjent som myeloproliferative forstyrrelser, overprodusere forløperen av benmargceller. De forløpere er umodne celler vokse til å bli den WBC, blodplater og RBC, avhengig av typen av blodceller i kroppen trenger. En over produksjonen av celler kan føre til mangel på de øvrige celler fordi cellene er minsket, fylt ut og hemmet. Plasma cellesykdommer, en annen gruppe av forhold, overprodusere B-lymfocytter.

Tester

Ulike typer tester diagnostisere beinmargssykdommer, inkludert røntgen for å sjekke brystet eller milt, og tester for å påvise genetiske abnormaliteter i benmarg. En flowcytometri testen brukes til å måle DNA og celle-overflateantigener i perifert blod og benmarg. Strømningscytometeret, et instrument som brukes, undersøker og teller de unormale celler. Benmargsbiopsi eller aspirasjon tester tillater leger å se på celle- og vevsprøver i blodet marg.

Behandlinger

Leukemi behandles vanligvis med stråling eller cellegift. Målet med denne behandlingen er å drepe de unormale blodceller og gjenopprette blodcellefunksjon. Det er også behandlinger for smertelindring. For eksempel, for personer som lider av sigdcelle, kan blodoverføringer hjelpe til smertelindring dersom benmargen produserer for mange røde blodceller. Benmargstransplantasjon er en annen behandlingsalternativet. Med en transplantasjon et individs unormale celler er fjernet, og de rensede celler er frosset og deretter transplantert tilbake til individet. Dessuten kan benmarg tas fra en egnet donor og implanteres inn i individet.