Digidexo.com

Phyto Soya bivirkninger

Phyto Soya bivirkninger


Phyto Soya er et supplement utformet for å hjelpe kvinner vær den emosjonelle, hormonelle og fysiske endringer opplevde under overgangsalderen. Produktet er laget av soya eller soyabasert, isoflavoner som fungerer på lignende måte som østrogen, det kvinnelige hormonet som synker i kroppen i overgangsalderen. Phyto Soya produsenten anbefaler bruk av supplement ved første tegn på premenopausale symptomer, i overgangsalderen, og hvis du er i stand til eller uvillige til å gjennomgå hormonbehandling. Det finnes andre stemmer, men at advare mot farene forbundet med soya fytoøstrogener.

Hormonforstyrrende

Fytoøstrogener, i noen tilfeller har vist tegn på negativt påvirker det endokrine systemet og dets jobb med å koordinere hvordan kroppens kjertler og organer arbeide sammen. Forstyrrelse av endokrine funksjon har blitt studert mer i dyr enn mennesker, men stadig flere kritikere etterlyser mer forskning som skal utføres i mennesker, spesielt siden det er bevis som indikerer at hormonforstyrrende hos kvinner kan øke risikoen for brystkreft og eggstokkreft.

Isoflavoner

Selv om soya isoflavoner er fremmet for sine helsemessige fordeler, har deres sanne effekten ennå ikke støttet opp med kliniske studier. Skaperne av Phyto Soya proklamere sin produktets fordeler, men juryen er fortsatt ute på om soya isoflavoner er gunstig når det brukes langsiktig eller om produkter som inneholder dem bør bli mye brukt. Inntak av høye nivåer av isoflavoner har vært assosiert med økt forekomst av skjoldbrusk lidelser, inkludert struma og Hashimotos sykdom.

Kreft

Ifølge Soy elektroniske tjenesten (SOS), fytoøstrogener har potensial til å få fart på reproduksjon og vekst av kreftceller. SOS hevder at postmenopausale kvinner som tar soya-baserte kosttilskudd øker risikoen for brystkreft. En rapport oktober 2009 utgitt av Cornell University Program på brystkreft og miljømessige risikofaktorer konkluderte med at studier har vært mangelfulle og motstridende, derfor "bruk av kosttilskudd som inneholder soya fytoøstrogener er ikke anbefalt."