Digidexo.com

Langvarig bruk av pantoprazol

Langvarig bruk av pantoprazol


Pantoprazol er en reseptbelagte medisiner karakterisert som en protonpumpehemmer. Dette betyr pantoprazol reduserer mengden magesyre produsert. Den brukes vanligvis til å behandle tilstander som erosiv øsofagitt - et overskudd av magesyre som har irritert spiserøret.

Long-Term bivirkninger

Langvarig bruk av pantoprazol kan gjøre det vanskelig for kroppen å absorbere vitamin B12. I tillegg er risikoen for hoftebrudd økt i enhver pasient tar langsiktige høye doser av protonpumpehemmere. Ifølge Drugs.com, har forskere funnet følgende bivirkninger oppstå hos mer enn 1 prosent av pasientene som tok pantoprazol i 10-, 20- og 40-mg doser for inntil 12 måneder: hodepine, unormale leverfunksjonsprøver, mage smerter, kvalme og oppkast.

Dyrestudier

Dyrestudier har vist en sammenheng mellom magekreft og pantoprazol bruk, selv om kreftrisiko for mennesker er ukjent.

Menneskelig Study

The American Journal of Gastroenterology dokumentert funn av en langsiktig behandlingsopplegg for pasienter med alvorlig syre peptic sykdom som tok pantoprazol. Resultatene fra denne undersøkelsen konkluderer med at "pantoprazol er effektiv, trygg og ser ikke ut til å være forbundet med store økninger i serum gastrin eller endringer i mage endokrine celler."