Digidexo.com

Medisiner som kan forårsake urinveisinfeksjoner

Medisiner som kan forårsake urinveisinfeksjoner


Blære-infeksjoner, også referert til som cystitis, oppstår når bakterier kommer inn i urinrøret og urinblæren, forårsaker en infeksjon. Ifølge Mayo Clinic, kvinner er mer sannsynlig å utvikle blære infeksjoner enn menn på grunn av hormonelle svingninger og reproduktive organ anatomi.

Betydning

Blære infeksjoner kan forårsake smerte og svie ved vannlating. Blære infeksjoner kan også føre til hyppig vannlating, blod i urinen eller ugyldig noen dråper i forsøk på å urinere.

Årsaker

Bakterielle infeksjoner er de vanligste årsakene til cystisis, men i noen tilfeller medisiner kan forårsake en blære infeksjon. Ifølge Mayo Clinic, er legemiddel-indusert cystitt primært forårsaket av legemidler som brukes i kjemoterapi, som ifosfamid og cyklofosfamid.

Betraktninger

I tillegg til kjemoterapi medisiner, kan blære infeksjoner også skyldes irritanter som for eksempel bad såper, feminine hygiene spray og sæddrepende gelé. Den langvarig bruk av et kateter kan også føre til en infeksjon i urinblæren.

Misforståelse

Blære infeksjoner er ikke alltid et resultat av bakteriell infeksjon, irritanter eller narkotikainduserte årsaker. Ifølge Mayo Clinic, kan blære infeksjoner skyldes underliggende forhold som tuberkulose, lupus, bekken inflammatoriske lidelser, gynekologisk kreft, endometriose, divertikulitt og Crohns sykdom.

Advarsel

Se legen din umiddelbart hvis du mistenker at du har eller utvikler en blære infeksjon. Blære infeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til pyelonefritt, en potensielt farlig infeksjon i nyrene.