Digidexo.com

Hvordan måle Mat for diabetikere

Å leve med diabetes er ikke lett, men det er overkommelig hvis du følger en sunn diett. Diabetes er når kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin, hormonet som konverterer sukker og stivelse til energi. Årsaken til diabetes er ukjent, selv om genetikk, fedme, vekttap og mangel på mosjon er kjente faktorer. Telle karbohydrater er viktig hvis du er diabetiker, siden karbohydrater konvertere til glukose. Å spise for mange karbohydrater fører til for mye sukker til å gå inn i blodbanen, og kroppens insulin kan ikke kontrollere det. Det finnes flere teknikker for å telle karbohydrater og kalorier for diabetikere.

Bruksanvisning

•  Lær hva matvarer inneholder karbohydrater og hvor mye de inneholder. Karbohydrater er ofte funnet i kjeks, frokostblandinger, brød, pasta, ris, de fleste grønnsaker og frukt. De fleste av karbohydrater vi spiser kommer fra frukt, stivelse eller melk.

Gjør deg kjent med hva en karbohydrat servering er. For eksempel inneholder en servering av stivelse, frukt eller melk en karbohydrat. En halv kopp av fruktjuice eller en halv kopp av lav-fett granola er lik ett karbohydrat. En halv kopp banan er en karbohydrat. En karbohydrater og mat kalori guide vil hjelpe deg med å telle karbohydrater og kalorier. Du kan kjøpe guiden på et helse-mat butikk eller mange butikker.

Vet hvordan å konvertere karbohydrater til gram. En karbohydrat porsjon er lik 15 gram karbohydrater. Mengden av kalorier og karbohydrater man spiser per dag avhengig av mange faktorer, slik som alder, kjønn og vekt. Ta kontakt med en kostholdsekspert for å finne ut hvor mange kalorier du bør spise på en dag. Når du vet det nummeret, bruke mat guide for å hjelpe deg å holde beløpet under kontroll. En gjennomsnittlig person bør spise 45-60 gram karbohydrater for hvert måltid og ca 2000 kalorier om dagen for en moderat aktiv person.

Ta hensyn til ernæring informasjon på mat etiketter. Du bør sjekke etikettene for å se hvor mange kalorier, karbohydrater og fett er i en servering størrelse. Hvis det er mer enn fem gram fiber, bør du kutte fibernummeret i to og trekke det fra de gram karbohydrater. Dette er det faktiske antall karbohydrater i maten. For eksempel, hvis produktet har 8 gram fiber og 15 gram karbohydrater, er 11 gram sanne antall karbohydrater.

Vær oppmerksom på porsjonsstørrelser på mat etiketter, og prøve å holde seg til retningslinjene. En god tommelfingerregel når du spise ute er å spise halvparten av måltidet del, siden du ikke vil ha et målebeger på restauranten. Noen mat guider har ernæringsmessige informasjon for mat på nasjonale restaurantkjeder. Dette vil hjelpe deg å telle karbohydrater og kalorier, selv når du ikke er hjemme.