Digidexo.com

Stadier av Artrose

Artrose (OA), den vanligste formen for leddgikt og den ledende årsak til uførhet hos eldre, er en kronisk, forverret joint sykdom. Også referert til som degenerativ leddgikt, er sykdommen kjennetegnes ved nedbryting av leddbrusk og tilstøtende bein i nakken, korsryggen, knær, hofter og / eller fingre. OA er en progressiv sykdom, med ingen kjent kur, forårsaket av alder, fedme, skader, overforbruk, arvelighet og / eller muskelsvakhet. Symptomer kan inkludere leddsmerter og / eller stivhet, begrenset felles bevegelse, rygg smerter, nummenhet eller svakhet.

Tidlig Stage

I tidlig stadium, brusk som strøk endene av bein og dekker felles flater begynner å tynne ut. Alder, arvelighet, og overforbruk kan føre til at brusken gradvis slites ned. Personer i denne fasen av slitasjegikt kan oppleve sporadiske leddsmerter eller korte perioder av ganger når leddene er stive og smertefullt å bevege seg. I denne fasen kan folk være i fornektelse feilaktig tenker at smerte og ubehag de opplever kan være forårsaket av gamle fysiske skader eller bare en del av aldringsprosessen. Kaldt vær kan også føre til stivhet og tap av fleksibilitet. Artrose er en progressiv sykdom. Det er uunngåelig at flere ødeleggende stadier vil følge.

Moderat Stage

I denne fasen, ikke smerten ikke går bort med resten; det kan også forverres etter hvert som dagen skrider frem. Skadede hofte- og kneledd kan bli smertefullt når du står. Dette stadiet innebærer vanligvis den enkelte begynner å ta reseptbelagte medisiner på grunn av ekstrem smerte og stivhet i sine fingre, hender, skuldre eller knær. Folk er ikke lenger i fornektelse om smerte og ubehag de opplever. De er veldig klar over de har felles problemer.

Degenerativ Stage

I denne fasen er det leddbrusk syk og skadet. Det er et fullstendig tap av brusk rundt felles med benet blir tettere, hardere, og tydelig anerkjent i X-stråler. Denne fasen bringer om forferdelige smerter av bein-til-ben-kontakt. Den enkelte er ofte immobile, veldig svak og kan trenge å være i en rullestol. Kraftig reseptbelagte medisiner kan være foreskrevet for lindring tilstanden.

Behandling

Det finnes ingen kjent kur for artrose. Behandling avhenger av alder, helse, medisinsk historie, grad av ens tilstand, toleranse for medisiner, prosedyrer og terapier. Utbedringstiltak og vedlikehold kan inkludere øvelsen, varmebehandling, fysisk og ergoterapi, vekt vedlikehold, medisiner eller injeksjoner i leddene. Leddprotesekirurgi kan være nødvendig å reparere eller erstatte en alvorlig skadet felles og få smertelindring og forbedret leddfunksjon. Denne prosedyren er vanligvis anbefales for personer over 50 med alvorlig slitasjegikt.