Digidexo.com

Den beste kur for Deep Stretch Marks

Strekkmerker oppstår når huden strekker seg for mye eller for raskt og bryter ned. Kollagen former, som kan skape rødt, noen ganger betente, merker og arr kalt strekkmerker. Mens strekkmerker vanligvis falmer litt over tid, noen ganger behandle dype som krever medisinsk intervensjon.

Laser Therapy

Ifølge Helse Learning Info, er den beste behandling for dype strekkmerker laserterapi. Mens laserterapi er dyrt og fungerer ikke for alle pasienter, vanligvis oppnår det bedre resultater enn kremer, bleking behandlinger eller andre prosesser som kjemisk peeling. Mellom seks og ti økter er vanligvis nødvendig. Laseren er rettet mot huden, forårsaker det ytre laget av huden for å dø, og nye hudceller til å danne. Når disse nye, friske hudceller danner, strekkmerker begynner å falme og bli mindre synlige.

Kjemisk Peel og Dermabrasion

Kjemisk peeling og dermabrasion er to andre teknikker utviklet for å behandle dype strekkmerker. En kjemisk peeling innebærer å bruke kjemikalier for å oppmuntre til det ytterste laget (e) av huden til å kaste. Ny, frisk hud kommer til overflaten, noe som reduserer rødhet forbundet med strekkmerker.

Dermabrasion er en prosedyre der det ytterste laget av huden er forsiktig polert av. Det er ansett å være ute-pasient kirurgi. Denne teknikken har varierende grad av suksess, men kan ikke være i stand til å fjerne dype strekkmerker.

Kremer og Blekemidler

Mens over-the-counter (og reseptbelagte) kremer og blekemidler er tilgjengelig for å hjelpe fade strekkmerker (inkludert vitamin E og aloe baserte kremer), de vanligvis ikke er effektiv på å fjerne dype strekkmerker. Reseptbelagte behandlinger med Retin-A kan være mer nyttig for å redusere eller eliminere rødhet forbundet med strekkmerker å gjøre dem mindre synlige; men dette er vanligvis ikke så effektivt et alternativ for de fleste pasienter som laserbehandlinger, kjemisk peeling eller dermabrasion.