Digidexo.com

Hva kan man forvente Fra Kjemoterapi

Kjemoterapi er en medisinsk behandling for kreft som innebærer bruk av medisiner som er rettet mot og ødelegge kreftceller. Mens kjemoterapi er effektiv ved behandling av mange typer kreft, det utgjør en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Typer

Det finnes fire hovedtyper av cellegiftbehandling: muntlige tabletter eller kapsler, injeksjoner eller skudd, aktuelle løsninger eller kremer og intravenøse infusjoner.

Funksjoner av Intravenøs Chemo

Normalt under et cellegift behandling, vil en intravenøs (IV) linje settes inn i armen og en sykepleier vil kobler linjen til en pose fylt med medisin for behandling. Vanligvis kan du sitte opp eller legge ned under kjemoterapibehandlingen, og noen sentre eller sykehus har TV for deg å se under prosedyren.

Time Frame

Intravenøs kjemoterapi behandlinger vanligvis vare fra 30 minutter til flere timer, ifølge National University Hospital, men oral, injeksjon og aktuelle former for kjemoterapi krever bare noen få minutter igjen av tiden. Hvor lenge du vil kreve kjemoterapi varierer, avhengig av hvilken type kreft du har, din generelle helse og stadium av kreft.

Risiko

Bivirkninger av kjemoterapi inkluderer tap av appetitt, forstoppelse eller diaré, tretthet, håravfall, kvalme og oppkast, tørr munn, smerter i kroppen, feber og lett blåmerker, melder National Cancer Institute. Risiko forbundet med kjemoterapi inkluderer infertilitet, utvikle en ny kreft senere i livet og skader på hjerte, nyrer, lunger eller nerver, advarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Under kjemoterapi, sørg for å få tilstrekkelig hvile og spise et balansert kosthold for å holde kroppen sterk, foreslår American Cancer Society. Medisiner er tilgjengelige for å hjelpe med oppkast og kvalme, samt mangler i visse blodceller som utvikler seg i løpet av behandlingen.