Digidexo.com

Hva gjør aktivt kull Do?

Hva gjør aktivt kull Do?


Aktivt kull er en naturlig adsorpsjonsmiddel som brukes til å øke utskillelse av giftstoffer, og til å forbedre diaré. Det er lett tilgjengelig i over-the-counter former, og er en relativt billig hjem rette. Det er også brukt i sykehus innstillinger.

Fakta

Aktivt kull er karbon som har blitt behandlet for å øke sin porøsitet. Det fungerer som en adsorbent; som er, vil atomer og molekyler av visse stoffer bindes til overflaten. Kilder av medisinsk-grade aktivt kull inkluderer tre og bambus. Det er vanligvis levert som et fint pulver, enten i kapsler eller i suspensjon.

Behandling for forgiftning

Aktivt kull brukes til å behandle pasienter som har tatt giften gjennom munnen. Kullet binder de giftstoffer før de kan skilles ut, og hindre dem fra å bli absorbert av mage-tarmkanalen. I de fleste tilfeller, er brekninger indusert, og deretter trekull er gitt for å binde toksiner gjenværende i fordøyelseskanalen.

Behandling for diaré

Aktivt kull bremser ned gastrisk motilitet, slik at det er nyttig for å redusere symptomer på diaré. Det har også blitt benyttet for å redusere oppblåsthet og gastrisk ubehag. I små doser er det trygt for babyer og barn.

Kontra

Aktivt kull skal ikke gis i tilfeller av forgiftning av cyanid, mineralsyrer, eller baser. Det bør ikke gis til noen som er bevisstløs eller semiconscious. Alle som er overfølsomme for kull bør ikke ta dette midlet.

Interaksjoner og forsiktighetsregler

Aktivt kull vil forsinke opptaket av mange legemidler. I høye doser, vil det føre til forstoppelse. Kullet vil slå avføring svart. Ta kontakt med en barnelege eller kvalifisert helse utøveren for de riktige doser for spedbarn og barn.

Advarsler

Kontakt alltid nødetatene umiddelbart ved mistanke om forgiftning. Dersom diaré fortsetter i mer enn 24 timer, eller hvis spedbarn og barn er ikke å ta i væsker eller synes giddeløs eller sløv, kan du kontakte den aktuelle utøveren umiddelbart.