Digidexo.com

To viktigste årsakene til kreft

Kreft er den nest største dødsårsaken i USA. Det begynner når gener mutere og tillater celler å vokse uten kontroll. Genmutasjoner kan være arvelig eller ervervet. Ervervede mutasjoner er forårsaket av gjentatt eksponering for kreftfremkallende som de i sigaretter eller usunn mat. To viktigste årsakene til kreft er røyking og aldring.

Aldring

Selv om alle i alle aldre kan få kreft, å bli eldre er en av de største risikofaktorene. Aldring er delvis forårsaket av oksidanter som kan skade DNA. Kreft, som regnes som en aldrende sykdom, starter ofte med oksidanter som er produsert gjennom normal metabolisme. Antioksidanter som vitamin A og C minimere skade fra oksidanter, men de fleste mennesker ikke får nok næring til å avverge kreft.

Aldring og ernæring

Aldring er ikke bare antall år siden vi ble født; det er også hvor raskt de delene av kroppen vår oppbrukt. Våre kropper alder delvis fordi vi ikke få nok av de riktige næringsstoffene. Vi spiser for mye fett og ikke nok grønnsaker, fiber, frukt og kalsium. Ikke spise mat som inneholder antioksidanter - som kan styrke immunforsvaret og bekjempe sykdom - kan føre til mange former for kreft. Dårlig kosthold er en av de viktigste bidragsyterne til aldring, som er en av de to viktigste kreftrisiko.

Aldring Fra Mangel på fysisk aktivitet

Mangel på fysisk aktivitet fører til at du blir eldre og få vekt. For lite mosjon og overvekt øker risikoen for bryst, tykktarm, nyre, uterus, spiserøret og livmorkreft. Å være overvektig gjør kroppen produserer for mange hormoner som forårsaker kreft å vokse. De fleste mennesker har en tendens til å legge på ekstra vekt når de blir eldre, og de som ikke vanligvis har svært aktiv livsstil.

Røyking

Ved hjelp av tobakk er det mest forebygges årsak til kreft. Sigarettrøyk har en enorm mengde oksidanter. Mens de fleste mennesker vet at røyking forårsaker lungekreft, har de ikke innser tobakksbruk fører til en høyere risiko for esophageal, mage, nyre, blære, bukspyttkjertelen, livmorhalsen, livmor, hode, nakke og lever kreft også. Kreft som starter i blodcellene er mer sannsynlig hos røykere enn ikke-røykere.

Betraktninger

Ifølge National Cancer Institute, er lungekreft den ledende årsak til kreft dødsfall i USA. Rundt 80 prosent av kvinnene og 90 prosent av menn som dør av lungekreft hadde kreft som var forårsaket av røyking. En rapport fra den generelle kirurgen viste at tobakksrøyk inneholder mer enn 4000 kjemikalier, og minst 43 av dem føre til kreft.

Forskning

En mai 2008 artikkel i "Science Daily" forklarer hvordan forskere ved Oregon Health and Science Universitetet Cancer Institute studert et protein som normalt hindrer kreft. Proteinet, FANCD2, blir ineffektiv når de utsettes for sigarettrøyk. FANCD2 reparasjoner DNA-skade og forårsaker død av defekte celler, men røyking stopper produksjon av proteinet. Når kroppen ikke produserer nok FANCD2, fører den resulterende DNA-skader til kreft.