Digidexo.com

Hypothyroid Behandling Med Thyroxine

Hypotyreose er en vanlig tilstand der skjoldbruskkjertelen - en 2-tommers kjertel på forsiden av halsen - ikke produserer nok thyroid hormon. Denne tilstanden kan ha ulike årsaker, og vanligvis resulterer i en rekke ubehagelige og urovekkende symptomer. Heldigvis, når hypotyreose er diagnostisert, er det lett behandles med syntetisk hormon tyroksin.

Årsaker og symptomer

En av de vanligste årsakene til hypotyreose - eller en underactive skjoldbruskkjertelen - er en defekt immunrespons som fører til at kroppen til å angripe cellene i skjoldbruskkjertelen som om de er fremmede inntrengere. Dette autoimmun reaksjon fører til en tilstand som kalles thyreoiditt, som overlater skjoldbruskkjertelen betent og ute av stand til å produsere tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertel hormon, ifølge Mayo Clinic. Av grunner som ikke er fullt ut forstått, synes denne tilstanden vanligere hos kvinner enn menn. Andre årsaker til en underactive skjoldbruskkjertelen inkludere visse medisiner, feilaktig nivåer av jod i kosten og kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen på grunn av skjoldbrusk sykdom. Skjoldbruskkjertelen produserer to hormoner - T3 og T4 - som kontrollerer flere viktige funksjoner i kroppen som puls, pust, kroppstemperatur, metabolisme, muskelfunksjon og kolesterolnivået, ifølge National Institutes of Health. Av denne grunn, opplever en person med en underactive skjoldbruskkjertelen vanligvis en rekke symptomer som kan inkludere ekstrem tretthet, forstoppelse, følelse av kulde, tørr hud og tynt hår, vektøkning og depresjon.

Diagnose og Thyroxine Treatment

Hvis legen mistenker at du kan ha hypotyreose, vil han eller hun sannsynligvis utføre en enkel blodprøve for å sjekke nivået av skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH) i blodet, ifølge Mayo Clinic. TSH produseres av hypofysen i hjernen. Dette hormonet signaliserer skjoldbruskkjertelen til å produsere tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertel hormon å bli sluppet inn i blodet. Generelt, en TSH nivå over normalt indikerer hypotyreose. Dette er fordi hypofysen i hjernen produserer store mengder av TSH i et forsøk på å få skjoldbruskkjertelen til å øke sin produksjon av skjoldbruskkjertel hormon, ifølge National Institutes of Health. Når du har blitt diagnostisert med hypothyreose, vil legen sannsynligvis forskrive en syntetisk form av thyroid hormon som kalles tyroksin. The Mayo Clinic sier at dette stoffet er laget i et laboratorium, og er identisk med T4 hormonet skjoldbruskkjertelen skiller ut i blodet.

Behandlings bivirkninger og Bekymringer

Tatt daglig, vil tyroksin behandling gjenopprette skjoldbrusk hormon nivåene til det normale. Det bør også fjerne de plagsomme symptomer assosiert med underactive skjoldbruskkjertelen, ifølge Mayo Clinic. Bivirkninger fra tyroksin kan oppstå når doseringen gir enten for mye eller lite T4 hormonet - som resulterer i symptomer på overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen. Hvis dosen av tyroksin er for høy, kan du oppleve symptomer på overaktiv skjoldbruskkjertel som søvnløshet, racing hjerte, vekttap, skjelvinger og blir varm lett. Legen din kan nøye overvåke thyroid hormonnivået i blodet i første omgang å gjøre visse du mottar riktig dosering. Hvis du har symptomer på overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen mens du tar tyroksin, snakke med legen din med en gang. Din doseringen av tyroksin må kanskje justeres for å komme frem til riktig nivå.