Digidexo.com

Medisinske grunner for mannlige urinrøret Stretching

Når en lege sier at du trenger å ha urinrøret medisinsk strukket, kan det være en foruroligende og stressende situasjon. Urinrøret kan bli betent og følsom, og ideen om å ha en medisinsk prosedyre på det kan være skummelt. Forstå den vanligste årsaken til behovet for mannlige urinrøret stretching, og hvordan det er gjort, kan bidra til å lindre dine bekymringer.

Betydning

Den vanligste medisinsk grunn for menn som har urinrøret kirurgisk strukket er en urinrørsstriktur. En urinrørsstriktur oppstår når urinrøret, et rør som er ansvarlig for å føre urin fra blæren ut av kroppen, blir unormalt smalere. Når dette skjer kan det være vanskelig eller umulig for urin å passere fra blæren, setter scenen for urin for å sikkerhetskopiere til prostata, hvor en infeksjon kan utvikle seg.

Årsaker

The National Institute of Health rapporterer at flere ting som kan skape en mannlig urinrørsstriktur. Noen mennesker får dem fra en tidligere betennelse eller infeksjon. Andre har hatt operasjon på urinrøret i det siste, for forhold som hypospadi, som også kan skape en innsnevring. En forstørret svulst kan legge press på urinrøret, forårsaker den til å begrense eller en skade kan skape en urinrørsstriktur å skje.

I tillegg til fysisk forårsaket grunner, kan en urinrørsstriktur også bli forårsaket ved å ha en historie med seksuelt overførte sykdommer, som har kronisk prostata problemer inkludert hyperplasi eller å ha et instrument så som et kateter plassert i urinrøret. Av og til, strikturer er til stede ved fødselen, men det er sjelden.

Symptomer

Lister urin som er mørk eller blodig som en av de vanligste symptomene på en urinrørsstriktur National Health Institute. Hvis du har en redusert produksjon av urin, urethral utslipp eller du ikke klarer å urinere i det hele tatt, kan du bli lider av en urinrørsstriktur. Andre symptomer inkluderer bekkensmerter, magesmerter, hevelse i penis, eller urin sprøyting i stedet for streaming. En kirurgisk strekking av urinrøret kan lindre disse symptomene ved å lindre urinrørs bredde.

Diagnose

Legen din vil diagnostisere urinrørsstriktur ved hjelp av flere metoder. En fysisk eksamen kan avsløre tegn på sin eksistens gjennom forstørrede lymfeknuter som er øm å ta på, en hardhet som kan føles på undersiden av penis, en rødhet eller hevelse på penis eller en stor og øm prostata. Noen tilfeller av urinrøret striktur ikke påvise noen synlige tegn, og er diagnostisert ved hjelp av en cystoskopi, en kultur av urinen og en urethragrafi.

Behandling

Din urethral strekker prosedyren kan være ferdig i løpet av cystoskopi. På den tiden legen din vil utvide urinrøret ved hjelp av en tynn instrument som strekker urinrøret. En lokal bedøvelse brukes for denne prosedyren. Når stretching er fullført, kan legen velge å instruere deg om hvordan du kan behandle det selv hjemme ved hjelp av de samme metodene.

Urinrøret kan utvides (utvidet) under cystoskopi ved å sette inn en tynn instrument å strekke urinrøret mens du er under lokalbedøvelse. Hvis denne fremgangsmåte ikke er mulig eller er vellykket, kan legen foreslå en kirurgisk prosedyre hvor den syke delen av urinrøret blir fjernet og erstatter den med vev fra kroppen.

Prognose / advarsler

The Mayo Clinic rapporterer at prognose for urinrørsstriktur strekker behandling er utmerket, men arrvev en tendens til å dukke opp igjen med tid og ytterligere strekker behandlinger kan være nødvendig.