Digidexo.com

Hva betyr det å ha en forstørret livmor?

En forstørret livmor kan være en bekymringsfull tilstand og kan ha mer enn én årsak. Forstå mulige årsaker kan hjelpe kvinner nærme seg dette problemet med sine leger.

Adenomyosis

Adenomyosis er en vanlig årsak til forstørrede livmoren. Vev som normalt linjer livmoren vokser innenfor de muskulære veggene i livmoren. Denne tilstanden er ikke å forveksles med endometriose. Kvinner som kan inkludere de som har hatt en vaginal fødsel, en C-delen eller livmor-fibroid fjerning. De to operasjonene kan overføre celler fra innsiden av livmoren til den muskulære veggen, muligens tilrettelegge adenomyosis. Tilstanden kan føre til ubehag, nødvendig smerte medisiner som ibuprofen eller reseptbelagte legemidler. Diskutere behandling med legen din. Alvorlighetsgrad av symptomer og hevelse varierer på den enkelte. Ifølge Mayo Clinic, adenomyosis forsvinner vanligvis etter overgangsalderen, eliminere symptomer. I de fleste tilfeller, returnerer livmoren til sin tidligere størrelse. I sjeldne tilfeller, forblir i livmoren litt forstørret. Det er ingen komplikasjoner med de resterende liten utvidelse, skjønt.

Endometriose

En forstørret livmor kan indikere endometriose. Mange kvinner opplever denne lidelsen under fødselen år. Tilstanden oppstår når cellene i den indre veggen av uterus begynner å vokse utenfor livmoren, forårsaker en utvidelse. Årsaken til endometriose er ikke kjent. Symptomene kan variere fra smerter i livmorområdet og økt blødning under menstruasjon. Infertilitet eller økt vanskeligheter med å bli gravid er en annen bivirkning. Det finnes ingen kur for denne lidelsen, men det finnes behandlingstilbud. Se legen din for å diskutere de beste alternativene for deg.

Livmor Fibroids

En forstørret livmor kan tyde på livmor fibroids. Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på overflaten av livmoren. Symptomene er smerter under sex, økt blødning under menstruasjon og nedre ryggsmerter. Behandlingen innebærer kirurgisk fjerning.

Livmorkreft

Det mest alarmerende årsaken til en forstørret livmor er livmorkreft. Livmorkreft begynner i den indre veggen av livmoren og kan spre seg over hele det nedre mageområdet. Symptomer inkluderer bekkensmerter, økt blødning under menstruasjon, problemer med vannlating og smerter under samleie. Behandlingstilbud omfatter stråling og, i ekstreme tilfeller, hysterektomi. Hvis du har noen av symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.