Digidexo.com

Hva er en utstående disk?

Hva er en utstående disk?


Nedre ryggsmerter påvirker 4 av 5 personer i løpet av sin levetid. Hvis du opplever rygg eller nakkesmerter, kan årsaken være en utstående eller herniated disk i ryggen.

Intervertebral disk

I ryggraden din, er din ryggvirvlene atskilt med myke, runde pads kalt ryggsøylen. De pute ryggraden og bidra til å gi den noe av sin fleksibilitet.

Utstå Disk

En utstående disk oppstår når noen av disk herniates og stikker gjennom en svak del av disken. Den utstikkende delen av disken kan legge press på nervene nær ryggraden.

Årsaker

En utstående disk kan være forårsaket av feilaktig løfteteknikker, eller ved plutselige trykk blir plassert på ryggen. Etter hvert som du blir eldre, dine ryggsøylen mister fuktighet og fleksibilitet, og er mer sannsynlig til å sprekke.

Symptomer

Symptomer på en utstående disk kan inkludere nakkesmerter, skuldersmerter, smerter i korsryggen, baken, eller ben, og av og til muskelsvakhet.

Behandlinger

Behandlinger for en utstående disk inkluderer hvile og anti-inflammatoriske medisiner. Øvelser for å styrke musklene som støtter ryggsøylen kan hjelpe. Injeksjoner av medikamenter i ryggen nær disken, og kirurgi er andre behandlingsalternativer.