Digidexo.com

Hvordan virker Ear syringing arbeid?

Fjerning av Wax Build-Up

Ørevoks oppbygging kan forårsake midlertidig hørselstap, ubehag og smerte. Siden ørene til mange mennesker produserer mer voks enn nødvendig for sin funksjon av å holde smuss, bakterier og hud partikler bort fra trommehinnen, noen ganger blir det nødvendig å trygt fjerne voks. Forsøk på å fjerne voks med bomullspinner eller andre enheter satt inn i øret kan være ikke bare farlig, men også ineffektivt, da dette faktisk kan skyve voks mer tett mot trommehinnen og gjøre det vanskeligere å fjerne. En sikrere metode er å bruke en sprøyte med varmt vann. Dette kan gjøres hjemme eller under et besøk til fastlegen (en øre spesialist er ikke nødvendig for denne enkle prosedyren). For hjemmebruk, kan en klemme-pære gummi sprøyte ofte gi en kraftig nok stråle av vann for å fjerne ørevoks. I mer gjenstridige tilfeller av voks buildup, kan det være nødvendig å ha en lege assistent eller sykepleier bruke en elektrisk sprøyte som gir en kontinuerlig og kraftigere stråle.

Oppmykning Wax Før hjelp av en sprøyte

Den mykere ørevoks, jo lettere vil det være å fjerne. Den mest effektive måten å myke opp og oppløse ørevoks er å bruke hydrogen peroxide fra en pipette. Hodet bør være skrå på den ene siden og holdt nivået, slik som å holde peroxide fra smitte ut. Om lag en fjerdedel av en pipette av hydrogen peroxide er vanligvis mer enn nok til å gjøre jobben effektivt. En vev eller serviett bør holdes langt unna å fange opp søl. Dropper holdes direkte over, men ikke inne i øret åpningen, og peroxide er presset ut. Etter noen få sekunder, kan en skummende og skum støy starte opp som peroksydet begynner å oppløse noen av voks. Ørevoksen av noen mennesker kan vise liten reaksjon på peroxide. Etter to eller tre minutter, er hodet vippes tilbake til en vertikal stilling og peroksydet, noe som ofte blir brun eller gul, på grunn av oppløst voks, kan bli tillatt å absorbere inn i vevet. Denne prosedyren må kanskje gjentas i tilfelle av sta, herdet ørevoks.

Bruken av sprøyten

For hjemme syringing, bør en plast eller glass fartøyet fylles med varmt vann. Med ett hode klar over en vasken på badet, er en gummi klemme-pære sprøyten settes inn i vann, presset hardt, og lov til å fylles med vann. Sprøyten (som pipetten) er brakt til åpningen av øret, men ikke er satt inn, og pæren bør bli presset jevnt, men kraftig, slik at alt vann som kommer ut på en gang. Dette kan trenge å bli gjentatt flere ganger, å justere vinkelen av sprøyten, slik at vannet er mest effektivt rettet mot det området av voksoppbygning. Hvis vannet renner umiddelbart fra øret, gjenta prosessen. Hvis det gjenstår og øret lyder og føler plugget, sannsynlig betyr dette at en klump eller ørevoks har kommet løs, men har ennå ikke blitt utvist. Det kan ta flere anvendelser av peroxide eller mange flere bilder av vann fra sprøyten for å fjerne plugger av ørevoks, som normalt vil være ganske synlig i en vask før de forsvinner i avløpet. Hvis man ikke er komfortabel med denne prosedyren, eller hvis dislodging voks har vist seg umulig, kan det være best å planlegge et besøk til en klinikk eller legekontor. Sprøytene holdt i legekontor har langt større vanntrykk og kan tilby vedvarende utbrudd av vann for å fjerne voks. I tillegg er legen i stand til å se inn i øret under og etter påføring av vann for å se resultatene.