Digidexo.com

Hva Er pupose av Salisylsyre?

Salisylsyre er en beta hydroxy syre, kjemisk exfoliant og peeling middel avledet fra barken på et piletre som hovedsakelig brukes i akne medisiner. Det har blitt brukt til å lette mindre smerter og feber siden antikken i Hellas og Roma, og i dag, fungerer også det som fungerer som en komponent i aspirin. Gitt sin evne til å øke utgytelsen av hudceller, er salisylsyre som brukes i en rekke hud- og hårpleieprodukter som ansiktsskrubber og sjampo.

Formål: Feber og Pain Reducer

Salisylsyre er blitt anvendt i medisinen siden tidlig på 1800-tallet da den ble isolert fra barken piletre. I antikken ble willow bark som brukes i sin naturlige form for å lette milde smerter og feber. I sin kjemisk form, er salisylsyre en krystallinsk solid, hvit i fargen, som brukes i etableringen av aspirin og andre lignende smertestillende medikamenter. Det fungerer ved å blokkere utgivelsen av "smerte" hormoner som kalles prostaglandiner, som tillater budskapet om smerte som skal overføres via nervene til hjernen. Smerten er aldri behandlet av hjernens signalstoffer, og dermed aldri følt. Salisylsyre hindrer også betennelse i skadet vev med en dose vanligvis varer omtrent fire timer.

Formål: Anti-Acne Treatment

Salisylsyre er kanskje mest kjent som en kraftig anti-akne behandling. Det fungerer som en kjemisk exfoliant for å fjerne tette porene, noe som fører til inflammed acne lesjoner, hudormer og whiteheads. Det reduserer også rødhet og hevelse av akne pastules og papler. Salisylsyre er til stede i små mengder (vanligvis ikke mer enn to prosent) i akne ansiktsskrubb, behandling geleer og kremer. Salisylsyre i høyere konsentrasjoner er vanligvis bare tilgjengelig på resept fra en hudlege eller lege. I gelform, kan den brukes hver dag som en kjemisk exfoliant for å redusere nærværet av tette porer og hindre kviser fra forming. Som en ansiktsskrubb, bør det bare brukes ca tre ganger i uken for å forhindre irritasjon og overdreven tørrhet.

Formål: Anti-Dandruff

På grunn av sin evne til å behandle skjellende hud forhold, er salisylsyre en av de viktigste ingrediensene i anti-flass sjampo som hode og skuldre. Som en aktiv ingrediens i anti-flass sjampo, hjelper salisylsyre å kaste overvekst av hudceller i hodebunnen som står for de løse flak. Med regelmessig bruk, forsvinner den flass og til slutt forsvinner helt selv om tilbakefall er mulig.

Formål: Vorte Remover

Salisylsyre er en nøkkelkomponent i keratolytic terapi, som er en type behandling som fører til at huden til å løsne og tynne ut og forårsaker overflødig hud celler til å kaste. Således er salisylsyre en meget effektiv behandling for å fjerne vorter, som er et resultat av et virus som fører til overflødig hud produksjon. Når den brukes lokalt på regelmessig basis, sakte røyter salisylsyre lag av ekstra hud for å fjerne vorte. Den kan også brukes i denne forstand for å fjerne liktorn og hard hud.

Formål: Antiseptisk

Salisylsyre brukes i tannkrem som et antiseptisk rengjøringsmiddel. Når den brukes eksternt på tennene, hjelper det å desinfisere, ødelegge bakterier og andre mikroorganismer, redusere tannsten, forebygge tannråte og redusere forekomsten av hulrom. Som en aktiv ingrediens i tannpastaer, blir syren fortynnes for å hindre den fra å spise bort på den skjøre emalje på tannen.

Formål: Anti-diare

Salisylsyre er en kraftig syrenøytraliserende som arbeider for å redusere diaré, kvalme, gass og halsbrann. Faktisk er det en aktiv ingrediens i medisiner som hindrer urolig mage som Pepto-Bismol. Når absorbert i fordøyelseskanalen, salisylsyre fungerer ved belegg slimhinnen i mage og tarm for å hindre at etsende syre fra å forårsake smerte og ubehag. Ufarlige bivirkninger inkluderer en midlertidig sverting av ens avføring og tunge.

Advarsler

Ikke bruk salisylsyre på knust, såret, tørr eller sprukken, solbrent eller windburned hud. Unngå også å bruke den rundt øynene og på slimhinner som lepper, vagina og anal områder som det kan føre til ekstrem irritasjon og rødhet. Bruk aldri salisylsyre på føflekker og fødselsmerker, kjønnsvorter eller på vorter med hår vokser fra dem. Overforbruk kan føre til hyperpigmentering og misfarging av huden. Dessuten må du ikke bruke salisylsyre akne medisinering på vorter eller vice versa. Ta kontakt med din lege og slutte å bruke hvis overdreven rødhet, irritasjon, ubehag eller tørking oppstår.