Digidexo.com

Er Fuktighet Bad for Arthritis Pain?

Hvis du noen gang bruke tid med mennesker som har verkende, leddgikt ledd, har du kanskje hørt deres værmeldinger basert på hva leddene vondt i kroppen sin. Er det noe sannhet i dette, eller er det alt i deres sinn?

Typer leddgikt

Revmatoid artritt er forårsaket av slimhinnen i leddene blir betent. Dette kan føre til leddskade, tap av funksjon og kroniske smerter. Osteoartritt er forårsaket av brusk i leddene bryte ned, noe som fører til ben-on-ben-kontakt og forårsaker smerte, stivhet, vanskeligheter med å bevege eller totalt tap av bevegelse.

Værforholdene

En studie utført av Universitetet i Groningen i Nederland (publisert i desember 1985 "Journal of Rheumatology") konkluderte med at værforholdene har en innvirkning på symptomer, men de påvirker ikke selve sykdommen.

Vanskelig å studere

En faktor forskere vurdere er subjektivitet av smerte. Ber folk om å dømme sine smerter på en skala fra 1 til 10 er typisk, men to personer kan ikke vurdere sin smerte på samme måte. Dette gjør det vanskelig å finne vitenskapelige bevis om hvorvidt været påvirker alvorlighetsgraden av symptomene.

Sesongmessige endringer

Alvorlighetsgrad av symptomer kan endres med årstidene, og symptomene er vanligvis verre i sommermånedene. Nevrofysiologi og Rheumatology forskere i Nederland tror dette kan være delvis på grunn av mengden av tid brukt innendørs i løpet av vinteren, hvor klimaet er kunstig kontrollert.

Virkningen av fuktighet

Pasienter som bor i fuktige områder opplever ofte mer alvorlige symptomer, sannsynligvis på grunn av barometrisk trykkendringer. Bor i tørre områder vil lindre de fleste av disse endringene og redusere deres frekvens.