Digidexo.com

Behandling for lungekreft Infeksjon

Lungekreft er et meget alvorlig medisinsk tilstand forårsaket av kreftceller som utvikler seg i lungene. Ifølge Mayo Clinic, er det den ledende dødsårsaken i USA som i 2010.

Behandling

Det er flere behandlingstilbud tilgjengelig for lungekreft. Den type behandling en pasient mottar avhenger av hans generelle helse.

Typer

Behandlingstilbud for lungekreft blant annet strålebehandling, kjemoterapi, kirurgi og målrettet medikamentell behandling. Hver av disse metodene fungerer for å ødelegge eller fjerne kreftceller som infiserer lungene.

Side Effects

Kjemoterapi og stråling bivirkninger inkluderer håravfall, appetitt endringer, anemi, tretthet, diaré, infeksjoner, kvalme, oppkast, smerter, infertilitet og væskeretensjon. Kirurgiske pasienter risiko infeksjon etter operasjonen og overdreven blødning. Målrettet medikamentell behandling kan føre til blødninger, blodpropp, høyt blodtrykk, hud utslett og diaré.

Betraktninger

Behandling vil ikke alltid kurere lungekreft, og kan bare forsinke spredning av sykdommen. Noen av de behandlinger, slik som kjemoterapi, svekker immunsystemet og gjøre kroppen mer utsatt for infeksjon.

Alternative behandlinger

Når lungekreft har spredd seg for langt for behandlingstilbud for å være effektive, støttende pleie som tilbys. Dette tar plassen til strengere behandlinger og fokuserer på å gjøre pasienten mer behagelig ved å behandle bivirkninger i stedet for sykdommen.