Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra en Torn Håndligament

Avrevne leddbånd i hånden, selv om vanlig, spesielt for de som deltar i friidrett, varierer i alvorlighetsgrad. En delvis tåre kan behandles hjemme og krever ingen kirurgi. En komplett tåre krever ofte kirurgi for å fullstendig helbrede. Utvinning fra enten type tåre krever hvile og medisinering.

Bruksanvisning

Recovery

Hvil hånden. Det er helt avgjørende å hvile den skadde leddbånd i minst 48 timer etter skaden. Unngå aktiviteter som kan ytterligere forverre den. Du trenger ikke å gå glipp av arbeid så lenge jobben ikke krever manuell arbeidskraft. Skrive eller skriving kan være problematisk.

is ligament. Bruk is innpakket i et håndkle eller annen klut til skaden i 15-minutters intervaller, en gang per time på den første dagen. På de neste dagene, is hånden i 15 minutter en gang hver 3 timer. Isen reduserer hevelser og gir mulighet for skikkelig blodstrømmen til ligament.

Bruk en håndbøylen. En spesialdesignet brace gitt av legen din vil sikre at hånden holdes i ro og i riktig healing posisjon. Den stramme bør være stramt nok til å holde hånden stiv, men ikke så stramt det constricts blodstrømmen.

Ta anti-inflammatoriske legemidler. En lege kan gi deg en anti-inflammatorisk som vil redusere betennelse, hevelse og smerte rundt den skadde leddbånd. Over-the-counter medisiner som ibuprofen og Tylenol kan også arbeide effektivt.

Heve hånden. Holde hånden hevet høyere enn ditt hjerte vil sørge for at blodet ikke pool ikke rundt den skadde leddbånd. Høyde reduserer hevelser og lar den skadde leddbånd til å gro raskt og riktig. For å sikre at hånden forblir forhøyet under søvn, prop hånden opp med puter eller andre heve rekvisitter. Prøv å sove på ryggen.

Tips og advarsler

  • Hvis smerte og hevelse vare i mer enn tre dager, bør du kontakte legen din umiddelbart.