Digidexo.com

Root Canal sperring Teknikker

En rotfylling er en prosedyre der skadet, døende eller døde tenner kan holdes i munnen, i stedet for alternativ; ekstraksjon. En rotfylling kan utføres av både generelle tannleger og endodontists. Endodontists spesialister på root sykdom, tannpulpa, og vev; og generelt utføre de mest alvorlige rotfyllinger prosedyrer. Kostnader for rot kanalene vanligvis varierer fra $ 300 til $ 1000. Kostnadene varierer avhengig av tannen som mottar rotkanalen og tannlegen eller endodontist utfører prosedyren.

Forberedelse

En rotfylling kan ta alt fra en til tre besøk til tannlegen kontoret. Den første besøk første består av en X-ray å vurdere skaden. Lokal anestesi kan eller ikke kan være nødvendig, avhengig av hvorvidt eller ikke infeksjon er til stede. For å forberede tannen, er området først holdes tørt og spytt-fri med en dental dam. En tilgangshullet blir deretter boret i kronen, eller den øvre lag av tannen. Massen og skadede nerve er helt fjernet fra tannen. Rotfylling filer, øker i størrelse, blir så brukt til å rengjøre innsiden av tannen.

Fylling

Etter at preparatet er fullført, har innsiden hullet som skal forsegles. Noen tannleger vil vente opp til en uke å forsegle tann. Dette kan være den avgjørelsen hvis det er en infeksjon til stede, og medisinen er vanligvis gitt for å fremskynde helbredelsesprosessen. Hvis tannen ikke er forseglet med en gang, er en midlertidig fylling nødvendig. Den er plassert i det ytre hull av tannen for å hindre rusk fra å komme på innsiden. Etter at tannen er forseglet må fylles på innsiden av tannen. Innsiden av tannen er fylt med en gummi substans som kalles guttaperka.

Tilgangshullet fortsatt på kronen av tannen, og må fylles ut med enten en amalgam eller kompositt fylling. Plasseringen og størrelsen på fyll dikterer som fyllmateriale blir brukt. Videre arbeid kan være nødvendig på grunn av den opprinnelige svakhet av tannen. En krone er vanligvis plassert på toppen av tannen for å hjelpe dette problemet. Den type krone avhenger av størrelsen av den resterende tann, og tann plassering. Dersom en pasient mottar en rotfylling fra en endodontist de blir henvist tilbake til deres generelle tannlegen dersom en krone er nødvendig.