Digidexo.com

Natural Diet for GERD

GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, er en tilstand hvor musklene i nedre øsofagus er svekket til et punkt hvor magesyre får lov til å sprute ut i den øvre spiserøret. Dette resulterer i forbrenning og smerter i hals og øvre del av brystet. Visse matvarer er kjent for å forverre GERD, mens andre er sagt å roe tilstanden. Heldigvis, noen enkle diett justeringer er noen ganger alt en GERD lidende trenger å stille de ubehagelige symptomer.

Matvarer for å unngå

Mens noen har sin egen mat triggere for GERD, er visse matvarer kjent for å påvirke et flertall av GERD lider på to måter: ved å initiere acid reflux, og forverrer en allerede betent lavere spiserøret, eller en kombinasjon av begge. Foods som induserer acid reflux inkluderer: sjokolade, peppermynte, kremet mat, melk, oljer, fast food og fet eller stekt mat. Matvarer som kan irritere de lavere esophageal muskler inkluderer koffeinholdige drikker og sure sitrus matvarer og drikker som appelsinjuice og grapefrukt.

Anbefalte matvarer for GERD Lider

Noen matvarer er anbefalt for halsbrann lider på grunn av sin meget lav sannsynlighet for skjerpende GERD symptomer. Disse matvarer inneholder frukt som epler og bananer, proteiner som magert kylling, biff og egg, magre matvarer og grønnsaker som brokkoli, erter, gulrøtter, kål og bakte poteter. Mens disse matvarene svært sjelden forverre acid reflux, er hver person annerledes, så det er best å eksperimentere med ulike matvarer for å sørge for at de ikke føre til en individuell reaksjon.

GERD Diet prøving og feiling

Siden GERD symptomer varierer i intensitet og årsak fra person til person, en måte å finne matvarer som forverre GERD er å prøve en inkludering kosthold. Fra og med matvarer kjent for ikke å forverre GERD som en base, gradvis innlemme en mat i en tid og lar kroppen tid til å reagere. Hvis inkludert mat forårsaker ingen hendelser, så er det OK å spise.