Digidexo.com

Ernæring Fakta i Avokado

Ernæring Fakta i Avokado


Til tross for å være en frukt, og derfor ha en illusjon av å være sunn, avokado er faktisk veldig fettrike matvarer. Men hvis de brukes som en erstatning for annen fet mat som dips og sprer, avokado faktisk vil hjelpe din diett heller enn å skade den. De inneholder også et antall næringsstoffer som er en essensiell del av et balansert kosthold.

Kalorier

En middels stor avokado har ca 150 g kjøtt, og en porsjon er ca 30 g, eller 1 oz. av avokado, som er omtrent 1/5 av en middels stor avocado. Hver servering av avokado inneholder 50 kalorier, selv om mange mennesker spiser mer enn én porsjon i en sittende, og en hel avokado inneholder ca 250 kalorier.

Fat

Mesteparten av kaloriene i en avokado kommer fra fett, med 4,5 g fett per servering (som utgjør 35 av de 50 kalorier). Den gode nyheten er at det meste av fettet i avokado er enumettet fett (3 g), og hver porsjon inneholder kun 0,5 g mettet fett. Dette gjør avokado en av de sunnere former for fett som finnes, og et veldig godt alternativ til mat med høyt mettet fett.

Andre Innhold

Natrium-og kolesterolinnholdet i avocados begge er ubetydelig, og en porsjon avocado har bare 1 g protein. Det er 3 g av karbohydrater i en porsjon, 1 g, som er kostfiber. Dette gjør avokado et godt valg for folk på lav-karbohydrat dietter.

Vitaminer og mineraler

Avokado inneholder nesten 20 forskjellige vitaminer og mineraler, men i små mengder, med ikke mer enn 10 prosent av det daglige verdi av vitamin eller mineral i en servering av avokado. Noen av de mest bemerkelsesverdige vitaminer er vitamin C, vitamin K, folat, kalium, jern, vitamin E og vitamin B6.

Lutein

En av de mest bemerkelsesverdige ernæring innholdet i avokado er lutein, et karotenoid, fytonæringsstoffer og naturlig antioksidant. En servering av avokado har 81 mcg av lutein, som kan hjelpe med øye helse fordi det er funnet i makula i øyet. Forbruker lutein kan redusere risikoen for makuladegenerasjon med alderen.

Helse Fordeler

En servering av avokado har 0,5 g omega-6 og omega-3 fettsyrer, som har en rekke potensielle helsefordeler, blant annet økt hjernens helse, redusert kreftrisiko og redusert risiko for hjertesykdom. En annen fordel med helse avocados er at, når de brukes i stedet for matvarer som smør og ost, er de i stor grad redusere inntaket av kolesterol, mettet fett og natrium.