Digidexo.com

Hva er behandlinger for flytere i øyet?

Hva er behandlinger for flytere i øyet?


Flytere i øynene er harmløse, men de små mørke eller grå prikker, flekker, strenger eller linjer som du kan se, vanligvis perifert i synsfeltet, kan være en stor distraksjon og ordensforstyrrelser. Flytere kan være enda mer problematisk hvis de er mer sentralt i øynene. Denne artikkelen forklarer flytere og adresser ulike behandlinger for dem.

Hva er flytere?

Hva de fleste øye leger refererer til som glasslegemefordunklinger, de fleste lekfolk kaller "floaters". Den bakre del av det menneskelige øye er sammensatt av en glass gelé. Når vi blir eldre, er det ikke uvanlig å ha protein innskudd eller tråder utvikle seg i denne gelé. Innskuddene kastet skygger på øyets netthinne, gir inntrykk av prikker, flekker eller tråder i synsfeltet, mer merkbar når du ser i svært lyse naturlig eller kunstig lys og ofte viser seg å flytte rundt. Det er fordi når du beveger øynene rundt, innskudd og tilsvarende skygger skifte sammen --- eller flyte --- med dine øyebevegelser.

Kirurgiske behandlinger for flytere

Flytere kan korrigeres kirurgisk på to måter, men mange øye kirurger vurdere risikoen større enn godartet natur flytere selv. De kan noen ganger bli brutt opp eller avgis med laser eller med en kirurgisk prosedyre kalles en vitrektomi. I denne prosedyren snittene blir lagt inn i øyet for å fjerne glassvæsken, og erstatte den med en kunstig gel-lignende stoff. Dette regnes som radikal behandling for noe så ufarlig som flytere, imidlertid.

De fleste øye leger anbefaler ikke kirurgisk korreksjon for flytere med mindre de har mer av et irritasjonsmoment på grunn av en mer sentral plassering i øyet. I en artikkel i Health and Behavior delen av USA Today, ble en autoritet dermed notert på temaet laser korreksjon for flytere: "Richard Bensinger, en talsmann for American Academy of Ophthalmology, sa de fleste øyeleger mener prosedyren er unødvendig Han. erkjente laser behandling er ofte vellykket og bærer liten risiko, men de fleste leger mener noen risiko er uakseptabel for behandling av en godartet tilstand som flytere. "

Medisinske og alternative behandlinger for flytere

I noen svært sjeldne tilfeller av flytere der infeksjonen forårsaker hvite blodlegemer til å være til stede i øyets glassvæske, antibiotika eller anti-inflammatoriske medisiner kan bidra til å redusere antall hvite blodceller, noe spredendedesign floaters. For det meste er imidlertid de fleste medikamenter er ikke effektive behandlinger for de mer vanlige forårsaket flytere.

Det er de som tror at flytere kan forebygges eller behandles med et sunt kosthold og visse vitamintilskudd. Noen mennesker med flytere har hevdet at produkter som inneholder jod har vært effektiv i å gjøre flytere mindre tydelig. Andre hevder positive resultater med visse urter, for eksempel melk tistel ekstrakt. Men ingen av disse legemidlene eller alternative behandlinger har vist seg effektive i kliniske studier.

De fleste øye leger hevder at flertallet av flytere vil forsvinne på egenhånd med tiden. Selv om de ikke helt gå bort, de blir mindre synlige som de visne. Vi har også en tendens til å bli vant til dem og merke dem mindre med passering av tid. Tålmodighet og avslapping er avgjørende for å takle de flytende plager som plager de fleste av oss på et tidspunkt i våre liv.