Digidexo.com

Hvordan avlaste Eyes Fra Contact Lens Toxicity

Kontaktlinser toksisitet oppstår når du har en følsomhet for en kjemisk i et kontaktlinsevæske eller bruke feil type for dine kontaktlinser. Myke og harde kontakter krever ulike og bestemte typer desinfisering og soaking løsninger, og de to typene er ikke kompatible. Bruk av feil type kan gi øynene dine til å brenne, kløe eller vondt. Hvis du har irritasjon fra kontakt giftighet, er det ting du kan gjøre for å avlaste øynene dine.

Hvordan avlaste Eyes Fra Contact Lens Toxicity

•  Stopp iført kontaktene dine og la øynene hvile. Ikke bruk løsningen mistenkt for å forårsake toksisitet, og sjekk med din optiker for en alternativ løsning å bruke. Øyet lege kan avgjøre om linsene er i stand til å bli slitt etter øynene helbrede. Myke linser noen ganger absorbere kjemikalier og kan trenge å bli erstattet hvis løsningen som forårsaker reaksjonen kan ikke fjernes.

Suge en ren vaskeklut i varmt vann og vri tørr. Hold vaskeklut over øynene dine i flere minutter, og gjenta så ofte som nødvendig for å oppnå komfort. Hvis varm komprimerer ikke gi deg lindring, prøv kaldt vann i stedet.

Skyll øynene med sterilt saltvann. Stå over en vask, og vær forsiktig så du ikke berører tuppen av saltvann flaske til overflaten av øyet. Forsiktig sprute saltvann inn din hvert øye mens du ser opp. La saltvann dryppe ut av øynene i vasken. Lukk øynene etter et øyeblikk for å la dem hvile.

Unngå å gni øynene dine. Rubbing øyne som er irritert fra kontakt toksisitet vil bare forlenge symptomene og kan gjøre dem verre.

Bruk fuktighetsdråper å holde øynene smøres. Sørg for å bruke et konserveringsmiddel-fritt fall som er laget for sensitive øyne. Sjekk med en farmasøyt eller øyet lege for å sørge for at dråpene du bruker vil fungere for dine individuelle behov.

Be legen din for en resept steroid eller salve for å hjelpe med betennelse og kløe hvis symptomene fra toksisitet ikke stopper etter et par dager.

Hint

  • Hvis du har smerter i øyet eller synstap, søke medisinsk hjelp umiddelbart.