Digidexo.com

Måling Scale for Pain

Måling Scale for Pain


Smertevurdering tillater leger å forstå hvilken type og grad av pasientens smerte og til å bestemme riktig behandling, ifølge Beth Israel Medical Center HealingChronicPain.org nettside. En rekke smertemåleskalaer eksisterer for å hjelpe pasienter artikulere sine smerte nivåer.

Visual Analog Scale

En visuell analog skala, eller VAS, priser pasientens smerte som et punkt på en graf, i henhold til Pain Research Center ved University of Utah.

Verbal Rating Scale

En verbal karakterskala, eller VRS, ber pasienter å beskrive sine smerter i ord. The Pain Research Center viser en 5-punkts skala fra «ingen smerte" til "svært sterke smerter» som ett eksempel.

Numerical Rating Scale

Pasienter bruker en numerisk vurderingsskalaen, eller NRS, å tildele et nummer til deres smerte nivå, i henhold til Pain Research Center.

EPCA-2

Den eOrthopod nettstedet nevner eldre Pain Omsorg Assessment, eller EPCA-2, som en målestokk for pasienter som ikke kan snakke. Helsepersonell vurdere ansiktsuttrykk og kroppsspråk på en skala fra 0 til 4.

Andre metoder

Andre typer skalaer bruke bilder av ansiktsuttrykk, tall i et rutenett av bokser, eller rangeringer av smerte innvirkning på dagligdagse oppgaver.