Digidexo.com

Bivirkninger av lokalt kortikosteroid

Kortikosteroid medisiner er i hovedsak brukt for sine anti-inflammatorisk virkning, og de kan brukes lokalt for å behandle hudsykdommer som eksem. Aktuelt kortikosteroider sjelden forårsake bivirkninger når de brukes i henhold til instruksjonene.

Betraktninger

Sannsynligheten for bivirkninger er høyere når sterke kortikosteroider brukes på store områder av huden for lengre perioder av gangen. I disse tilfellene kan kroppen absorbere betydelige mengder av medisinen.

Systemiske bivirkninger

Hvis topikale kortikosteroider er absorbert i blodet, kan bivirkninger forekomme slik som veksthemming hos barn eller undertrykkelse av binyrene. Binyrene undertrykkelse kan føre til Cushings syndrom og andre sykdommer.

Skin Tynning

En mer vanlig aktuell kortikosteroid bivirkning er tynning av huden på applikasjonsstedet. Dette reverserer etter medisinering er avviklet, men permanente strekkmerker kan forbli.

Hovne blodkar

Hovne fin blodkar kan også forekomme på applikasjonsstedet, oftest i ansiktet, halsen og brystet, og noen ganger på bena. Dette kan være en permanent virkning.

Tilleggseffekter Side

Folk som bruker topikale kortikosteroider kan utvikle en midlertidig Rengjøring av huden i det behandlede området og blåmerke lettere.