Digidexo.com

Cure for Barretts øsofagus

Spiserøret er den del av fordøyelsessystemet som forbinder magen til halsen. Den har en indre fôr (slimhinner) som består av plateepitel celler. Noen ganger er disse cellene endres og bli deformert; de er ment å være flat og de blir mer firkantet. Tilstedeværelsen av disse firkantede eller kube-lignende celler, som strekker seg fra bunnen av spiserøret i nærheten av magen opp til halsen, kalles Barretts øsofagus. Hvis den forblir ubehandlet, og i noen tilfeller disse unormale celler kan føre til spiserørskreft.

Forebygging

De eksakte årsakene til Barretts øsofagus er ukjent, men det er spekulert i at skader på spiserøret forårsaket av acid reflux eller GERD kan være ansvarlig for å forårsake Barretts øsofagus. Dermed kan behandle den underliggende fordøyelses tilstand med syreblokkere eller livsstilsendring være et viktig skritt i herding Barretts øsofagus.

Symptomer

Behandling og helbredelse av Barretts øsofagus er kun mulig etter diagnose. Ofte kan en pasient være uvitende om at han har Barretts øsofagus fordi tilstanden i seg selv er ofte asymptomatisk. Pasienter med symptomer på syre tilbakeløps inkludert vedvarende halsbrann, vanskeligheter med å svelge, sår hals, hoste eller pusteproblemer, kan også ha Barretts øsofagus.

Diagnose

På grunn av den asymptomatiske hvilken sykdom, må Barretts øsofagus bli diagnostisert av en lege for å bli behandlet og kurert. Den vanligste metoden for diagnose innebærer bruk av et endoskop, føres gjennom munnen og ned i spiserøret, slik at legen kan se i spiserøret. Legen kan så identifisere Barretts Esophogas av det røde utseende av de skadede celler som kontrast fra de vanlige bleke celler av mucosa. Legen kan skrape en liten del av disse reddened celler for en biopsi for å gjøre klar diagnose.

Behandling

Rutinemessig Barretts øsofagus er vanligvis ikke behandles som det ikke medfører betydelige problemer for en pasient. Pasienter kan gis syreblokkere å behandle den underliggende tilstand som forårsaker Barretts øsofagus, men disse medikamentene er ikke en behandling for de unormale slimhinner celler og ikke kurere de unormale celler. Vanligvis har legene fant ingen enkel metode for behandling av skadede celler karakteristiske av Barretts øsofagus, selv om noen leger eksperimenterer med å ødelegge unormale celler i håp om at normale plateepitel celler vil vokse tilbake. Ifølge Society of Thoracic Surgeons, er denne behandlingen lovende og kan til slutt føre til en kur for Barretts øsofagus, men dette er fortsatt under etterforskning som i juli 2009 og venter ytterligere kliniske studier.

Dysplasi Treatment

Selv Barretts øsofagus selv ikke behandles, kan Barretts øsofagus føre til en tilstand som kalles dysplasi å skje. Dysplasi refererer til pre-kreftceller som kan bli esophageal kreft. Lav grad dysplasi ikke behandles, men høy grad av displaysia er enten overvåkes, behandlet med ødeleggelsen av esophageal foring, kombinert med intens syreblokker eller behandlet ved fjerning av spiserøret. Fjerning av spiserøret er den vanligste form for behandling på grunn av høy grad av dysplasi utvikler seg til kreft i spiserøret 50 prosent av pasientene.