Digidexo.com

Kornethet Foods

Kornethet Foods


Kornfrie matvarer er de som ikke inneholder korn som hvete, ris, mais, hirse, bygg eller havre. Personer som lider av fordøyelsesproblemer og tilstander som Crohns sykdom og kolitt kan ha nytte av å spise kornfrie matvarer. Selv helkorn gi næringsstoffer og fiber, er det mange kornfrie mat alternativer å velge mellom.

Kjøtt og ost

Kjøtt, inkludert svinekjøtt, biff og kylling, inneholder ikke korn i sin rå tilstand. Fersk fisk er en annen korn-fri mat, og det har den ekstra fordelen av inneholder hjerte-sunne omega-3 fettsyrer. For å sikre en korn-diett, er det best å kjøpe kjøtt fra en slakter eller på et bondens marked. Visse kjøtt som er behandlet og panerte inneholder korn i panering.

Ost er en korn-fri mat i tillegg. Velg fra et bredt utvalg, inkludert cheddar, mozzarella, sveitsisk, Münster, Colby, feta og geitost.

Nøtter, belgfrukter og frø

Nøtter, belgfrukter og frø er blant de beste kornfrie matvarer fordi de gir mange av de samme næringsstoffene du ville fått fra korn. Velg nøtter som mandler, peanøtter, pistasjenøtter, pekannøtter, cashewnøtter og valnøtter. Det finnes mange varianter av belgfrukter å velge mellom også, inkludert erter, linser, bønner, svarte bønner, pinto bønner, kikerter og lima bønner. Frø som quinoa, solsikke, amaranth, linfrø og bokhvete er kornfrie alternativer.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er blant de sunneste kornfrie mat du kan spise. Ifølge Harvard School of Public Health, spise en diett høy i frukt og grønnsaker kan bidra til lavere blodtrykk; redusere risikoen for hjertesykdom, slag og noen kreftformer; redusere risikoen for fordøyelsesproblemer; og bidra til å regulere blodsukkernivået. Velg mellom en rekke av frukt som epler, appelsiner, bær, meloner, bananer, kiwi, sitroner og lime. Velg grønnsaker som salat, gulrøtter, selleri, spinat, grønnkål, søtpoteter, paprika, aubergine, sopp, løk, brokkoli og blomkål.