Digidexo.com

Poly Vs. Mono Umettet fett

Poly Vs.  Mono Umettet fett


Ifølge Oregon State University (OSU) Health Services, både mono og flerumettet fett kommer fra hovedsakelig plante kilder, har en rekke helsemessige fordeler, og kan erstatte mettet fett i kostholdet ditt. Holde mettet fett en liten del av kosten vil redusere risikoen for høyt kolesterolnivå og hjertesykdom.

Definisjon

Ifølge American Health Association (AHA), enumettet fett er flytende ved romtemperatur, men blir solid når utsatt for temperaturer. De har en dobbeltbundet karbon i molekylet. Flerumettet fett er flytende ved rommet og kaldere temperaturer, og har mer enn en dobbeltbundet karbon i molekylet.

Effekter på helse

Begge poly og enumettet fett har en tendens til å redusere dårlig kolesterol og redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom. Men ifølge OSU helsetjenesten, kan enumettet fett heve gode kolesterolet mens flerumettet fett lavere både gode og dårlige kolesterolet. Raising gode kolesterolet er ikke en dårlig ting, men - dette faktisk bidrar til å bekjempe dårlig kolesterol.

Moderasjon

AHA antyder at poly og enumettet bør spises i moderate mengder og bør ikke lik mer enn 25 til 35 prosent av din totale kaloriinntaket hver dag. Begge typer fett har 9 kalorier per gram.

Typer matvarer hvor De er funnet

Ifølge AHA, er mono og flerumettet fett som finnes i matvarer som vegetabilske oljer og nøtter. Flerumettet fett er også funnet i fisk. Enumettet fett er også funnet i ting som avokado og peanøttsmør.

Flere effekter på helse

Ifølge AHA, flerumettet fett er fulle av essensielle fettsyrer som kroppen din ikke gjør, men behov (omega-6 og 3, som bidrar til å holde hjernen sunn og hjelpe kroppen din utvikler). Enumettet fett å opprettholde kroppens celler og er vanligvis høy i vitamin E (en antioksidant som mange amerikanere kunne bruke mer).