Digidexo.com

Hvilke matvarer er lav i Purines?

Hvilke matvarer er lav i Purines?


Finnes naturlig i mange matvarer, menneskekroppen produserer også et stoff som kalles puriner. Legemet bryter puriner ned til urinsyre, og i en frisk person, nyrene filtrere urinsyre ut av kroppen. Mennesker med gikt, men noen ganger har et overskudd av urinsyre bygge seg opp i blodet. Dette kan skje fordi kroppen produserer for mye urinsyre eller nyrene ikke er i stand til å filtrere nok ut gjennom urinen. For å kontrollere urinsyre bygge opp, er det viktig å spise en diett av matvarer lav i puriner.

Meieri og egg

Egg er stort sett lav i puriner, men begrense deg til tre eller fire hver uke. Når det gjelder ost og iskrem, gjerne hengi, men pinne med lav-fett eller fett-frie versjoner. Én prosent melk gir et godt alternativ, men ikke drikk mer enn 25 ozs. per dag. Som en snack, prøv pudding, en velsmakende godbit med lave purine mengder.

Supper

Supper er et lett måltid og flott å gjøre i bulk. Krem-stil suppe er greit når laget med lettmelk. Også prøve noen suppe laget uten kjøtt kjøttkraft eller ekstrakter. Hold deg til grønnsaksbuljong i stedet.

Frukt og grønnsaker

Frukt er lav i puriner, så spise så mye av noe slag som du vil. Ikke glem at fruktjuice er et alternativ også. Grønnsaker er mer vanskelig, siden noen har svært høye nivåer av protein. Du bør unngå asparges, sopp, spinat, blomkål og grønne erter. Også holde seg borte fra tørkede bønner, erter og linser. Eventuelle andre grønnsaker er fine, så du har mange alternativer som salat, løk og gulrøtter.

Korn

En lav-purine korn diett betyr lav-fiber og ingen hele korn brød. Hold deg til hvitt brød eller andre raffinerte typer korn. Pasta og makaroni er gode stifter som tilbyr ubegrenset måltid muligheter. Til slutt, alle typer ris er lav i puriner, slik at du kan øke dine spise valg med ris mel og ris melk som ønsket.

Søtsaker og fett

Som i de fleste sunne dietter, må du begrense din fett og søtsaker inntak av små mengder. Sjekk ditt forbruk av lav-purine matvarer som nøtter og nøttesmør, som peanøttsmør, når du forsøker å gå ned i vekt. Sukker, sirup, fett og oljer er lav i puriner, men prøv ikke å overvelde din diett med dem. Kjeks og kaker er akseptable i nominelle beløp, men du kan bruke så mye gelatin som du vil.

Drinker

Low-purine drikker er lett å komme med. Fruktjuice og saft fra noen av de lave purine grønnsaker er ofte et sunt valg. Motsatt vil koffein narkomane være glad for å vite at kaffe og te er også lav i puriner. Til slutt, drikke brus til din hjertens lyst, men sørg for å se hvor mye sukker.