Digidexo.com

Elektronisk Vs. Ikke Electronic Ear Protection

Elektronisk Vs.  Ikke Electronic Ear Protection


Hørselsvern enheter brukes til å beskytte ørene mot skader forårsaket av høye lyder. Hyppig eksponering for høye støynivåer kan redusere hørselen, mens iført verneinnretninger som hodetelefoner og ørepropper kan redusere hørselstap. Når du velger øret beskyttelse enheter, kjøpere har muligheten til å bruke elektroniske eller ikke-elektroniske enheter, som hver har sin egen distinkte fordeler.

Funksjon

Tradisjonelle øret beskyttelse enheter har stolt på passive lyd blokkering og absorpsjon metoder for å minimere støyeksponering. Skum ørepropper satt inn i ørekanalen blokk lydbølger fra å komme inn. Øreklokker med tykt skum padding omkranser øret slik at lydbølger er ikke i stand til å nå øregangen.

Elektronisk hørselvern er avhengig av aktiv lyd blokkeringsfremgangsmåter, heller enn passive. Disse enhetene generere sine egne lydbølger, kjent som "anti-støy." De anti-støy bølger er nesten identisk med vanlige lydbølger, men har motsatt bølgelengde. Når disse to typer lydbølger møtes, de effektivt avbryte hverandre.

Støyreduksjon

Både elektroniske og ikke-elektroniske øret beskyttelse enheter er kategorisert etter deres støyreduksjon rating (NRR). NRR måler forskjellen i støynivå mellom de som er innenfor et bestemt område versus støynivået som faktisk nå brukeren. I de fleste tilfeller, elektroniske enheter er i stand til en høyere NRR enn ikke-elektroniske modeller. Dette gjør elektronisk ørepropper eller hodetelefoner jo mer effektivt alternativ for de som utsettes for svært høye støynivåer. Elektroniske enheter er også bedre i stand til å beskytte øret fra lavfrekvente lyder, noe som pleier å trenge passive enheter lettere.

Andre faktorer

Passiv hørselsvern er typisk mer kostnadseffektivt av de to typene, spesielt når kostnaden for batteriene er tatt i betraktning. De pleier også å være mer strømlinjeformet enn bulkier elektroniske enheter. På samme tid, elektroniske hodetelefoner tilbyr flere unike fordeler. De kan være utstyrt med radio eller MP3-spiller tilkoblinger, som kan hjelpe arbeiderne føler seg mindre isolert som de fungerer. De kan også kobles til to-veis radioer, slik at sikkerhetsadvarsler og annen kommunikasjon skal foregå uten å fjerne beskyttelsesapparat. Endelig kan elektroniske øreklokker og ørepropper brukes til å forsterke ambient støy og samtale, samtidig som blokkerer høyere og mer skadelige lyder.