Digidexo.com

Grovfôr i kosten

Grovfôr i kosten


Grovfôr, eller fiber, er det stoffet som hjelper våre tarmer fungere optimalt ved å bidra til vanlig evakuering. Ifølge Brown.edu, når du mangler grovfôr i kostholdet ditt du kan lide av forstoppelse, divertikulitt og hemoroider. Divertikulitt forårsaker betennelse i tykktarmen og blir forverret av mangel på fibrøs mat som hjelper eliminering. Hemorroider er interne eller eksterne hovne, betente vener forårsaket av overdreven straining under tarm øyeblikk. De kan være relatert til mangel på fiber rik mat. Legge grovfôr til kosthold vil hjelpe deg å opprettholde en sunnere tarmen og økt generell helse.

Betydning

Grovfôr er et begrep som brukes til å beskrive fiber, den essensielle kosttilskudd ingrediens for tarmen og fordøyelseskanal helse. Det består av matvarer som er plantebasert og fungerer som en bulking agent for å holde avføringen regelmessig og redusere forstoppelse. Ifølge Mayo Clinic, passerer fiber gjennom magen, tynntarmen og tykktarmen relativt ufordøyd. De to typer grovfôr nødvendige for fordøyelsen helse er løselig og uløselig.

Løselig fiber

Løselig fiber oppløses i vann og kan finnes i mange frukter, korn, bær og bønner. Ifølge Medline Plus, en publikasjon fra The National Library of Medicine, kan løselig fiber bidra til å forhindre hjertesykdom ved å senke kolesterolet. Tilsvarende basert på funn av Food and Drug Administration, bestander som er lav i fett og høy i fiber og plante matinntak tendens til å ha en lavere risiko for hjerte-og karsykdommer. Ifølge American Heart Association, havre er høyere i løselig fiber enn andre kornsorter. The Association anbefaler å spise eple papirmasse, erter, sitrus, bønner, jordbær, havregryn, psyllium og ris for å øke løselig grovfôrinntaket.

Uløselig fiber

Grovfôr i form av uløselig fiber kan gjøre deg til å føle fyldigere raskere, slik at du er mindre sannsynlig å overspise. Dette kan føre til en reduksjon i risiko for fedme, og bidra til optimal kardiovaskulær helse. Fordi uløselig fiber øker krakk bulk, kan det lindre forstoppelse ved å hjelpe flytte matvarer lettere gjennom tarmen. Matvarer som hvetekli, rosenkål, kål, blomkål, nøtter og de fleste korn og hele hvete brød inneholder høye nivåer av uløselig fiber.

Anbefalinger

Kosten retningslinjer fra Colorado State University fra 2010 anbefales å spise 14 g fiber for hver 1000 kalorier forbrukes. Prøv å legge til nøtter til en salat eller spise rå grønnsaker hele dagen for å øke fiber inntaket. Grønnsaker og frukt juice inneholder litt fiber, men se opp for tilsatt sukker og natrium lagt til noen av disse drikkene. The American Heart Association anbefaler å spise seks til åtte porsjoner med korn og åtte til 10 av grønnsaker og frukt daglig for en sunn tarm. Fiber inntaket bør falle i området 25 til 35 g daglig for en sunn diett.

Betraktninger

Merking av matvarer kan være i strid med hva de faktisk inneholder, slik at du kanskje ikke får så mye fiber som du tror du er. Å ærlig hevder at de senker kolesterolet, må matvarer inneholder minst 0,6 g løselig fiber i henhold til Colorado State University. Se etter matvarer som inneholder mer enn 5 g per porsjon for en god høy-fiber innhold. Hvor som helst 2,5 til 4,9 g per porsjon er en god kilde for fiber og minst 2,5 g er en moderat mengde. Å spise rå frukt og grønnsaker og unngå bearbeidet mat vil bidra til å sikre at du får anbefalt grovfôr mengder i kosten.