Digidexo.com

Tegn og symptomer på Advanced pulmonal hypertensjon

Tegn og symptomer på Advanced pulmonal hypertensjon


Pulmonal hypertensjon er en lunge lidelse som påvirker blodårene som frakter blod til lungene fra hjertet. Pulmonal hypertensjon er sjelden og er mest vanlig hos unge voksne kvinner. Tilstanden fører til at blodårene til å begrense, noe som resulterer i en rekke symptomer som sykdommen utvikler seg.

Problemer med å utføre lett aktivitet

Som pulmonal hypertensjon utvikler seg, blir det stadig vanskeligere for de med tilstanden til å utføre lette aktiviteter, som å gå opp en trapp. Alvorlig tretthet, kortpustethet, svimmelhet og besvimelse er alle vanlige forekomster oppleves av mennesker med avansert pulmonal hypertensjon under rutinemessige aktiviteter. Andre symptomer inkluderer bluing av hud og lepper, brystsmerter, og hevelse i ankler og lemmer.

Uregelmessig hjerterytme

I tillegg til problemer med å utføre rutinemessige aktiviteter, de som lider av avansert pulmonal hypertensjon ofte opplever alvorlige symptomer selv mens i ro. Et vanlig symptom på avansert pulmonal hypertensjon er en uregelmessig hjerterytme, som inkluderer bankende fornemmelser og hjertebank og en svært rask puls. De som har en uregelmessig hjerterytme vanligvis opplever pustevansker og svimmelhet i ro.

Blodpropp

Mange mennesker i avanserte stadier av pulmonal hypertensjon opplever kroniske blodpropp på grunn av innsnevring av arteriene. Disse propper oppstår vanligvis i blodårene i lungene, som fører til blodårene, som for eksempel betennelse i blodårene. På grunn av problemer med å pumpe blod fra hjertet, kan avansert pulmonal hypertensjon føre til alvorlige komplikasjoner som kan føre til permanent skade hjertet, for eksempel en forstørret høyre hjertekammer. Som høyre ventrikkel fortsetter å ekspandere og blir overarbeidet, kan det svikte helt, forårsaker riktig hjertesvikt.