Digidexo.com

Forvaltning av Pediatric Hypertension

Forvaltning av Pediatric Hypertension


Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, oppstår vanligvis hos middelaldrende voksne. Ifølge International Pediatric Hypertension Association (IPHA), men 5 prosent av barn har hypertensjon. Pediatric hypertensjon generelt vedvarer inn i voksenlivet. Effektene av ubehandlet hypertensjon på hjerte og blodkar også begynne å vises hos barn med sykdommen. Behandling av pediatrisk hypertensjon innebærer å implementere lignende strategier til de som gis til voksne med tilstanden.

Årsaker

Hypertensjon hos voksne kan oppstå som "sekundær hypertensjon," eller høyt blodtrykk forårsaket av en annen tilstand som for eksempel nyresykdom. I mange tilfeller er det imidlertid ikke voksen hypertensjon har ikke en merkbar årsak. Den IPHA bemerker at pediatrisk hypertensjon vil mer sannsynlig har en underliggende årsak enn vilje voksen hypertensjon. The American Heart Association (AHA) lister hjerte-og nyresykdommer som vanlige årsaker til sekundær hypertensjon hos barn. Noen medisiner kan også føre til høyt blodtrykk.

Detection

AHA påpeker at tidlig påvisning av pediatrisk hypertensjon vil forbedre barns helse. Organisasjonen anbefaler årlig blodtrykk screening for alle barn i alderen tre år og eldre. Den IPHA foreslår å sjekke blodtrykket når barnet besøker legen og oftere dersom barnet har symptomer på en utløsende sykdom. Fedme, høyt kolesterol og diabetes ofte forekommer i forbindelse med hypertensjon hos barn. Fordi vanlige blodtrykket hos barn øker med kroppsstørrelse, må leger tolke blodtrykksmåling i lys av barnets alder og høyde, samt kjønn. En studie av Matthew Hanson publisert i "JAMA" i 2007 viste at mange barn med hypertensjon gå udiagnostisert.

Unn underliggende tilstander

Når helsepersonell diagnostisere pediatrisk hypertensjon, bør de neste skjermbilde for og behandler årsaksforhold. Behandling av sykdommen forsvinner vanligvis hypertensjon. Helsepersonell bør også skjermen for familiehistorie med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og fedme. De og barnets foreldre kan vurdere å konsultere en spesialist i behandling av pediatrisk hypertensjon.

Livsstilsendringer

Som med voksne, kan helse livsstilsvaner redusere høyt blodtrykk hos barn. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute (NHLBI) anbefaler at folk i alle aldre forsøker å kontrollere blodtrykket ved å følge et sunt kosthold, trene regelmessig, opprettholde en helse vekt og håndtere stress. Et sunt kosthold betyr å redusere mengden salt, mettet fett og kolesterol en spiser. Disse livsstilsendringer vil også ha nytte av forholdene forbundet med hypertensjon, slik som diabetes og høyt kolesterol.

Medisiner

Når hypertensjon ikke har en underliggende årsak eller går uløst, leger vil foreskrive medisiner. Den NHLBI lister ni kategorier av legemidler som behandler hypertensjon hos voksne, og bemerker at de fleste av disse stoffene vil også redusere pediatrisk hypertensjon i en dose som passer for barn. Diuretika fjerne overflødig salt og væske fra kroppen, mens beta-blokkere reduserer hjertefrekvensen og kraften av hjerteslag. Mange av de andre kategoriene av rusmidler slappe av eller utvide blodårene. Noen ganger leger vil foreskrive mer enn ett medikament til en pasient.